Zekai BULUÇ

Tarih: 01.01.2018 10:16

CUMHURBAŞKANI CEMAL GÜRSEL´İN ABD BÜYÜKELÇİSİNİN KAFASINA GEÇİRDİĞİ ÇUVAL

Facebook Twitter Linked-in

Suphi KARAMAN anlatıyor: 27 Mayıs 1960´tan sonra Cumhurbaşkanı Org. Cemal GÜRSEL´dir. Hükümet ve MBK (Milli Birlik Komitesi) TSK Kore´deki alayımızı çekme kararı alır. ABD Büyükelçisi diplomasi kurallarına aykırı bir şekilde Cumhurbaşkanı Cemal GÜRSEL´in odasına langur langur girip ?Siz bize sormadan Kore´deki alayınızı nasıl çekersiniz?? diye şımarıkça bir soru sorar. (Haber nasıl uçmuşsa?) Büyükelçinin İngilizce konuşması yaveri tarafından Türkçe´ye çevrilir! Rahmetli GÜRSEL yaverine dönerek: Bu ayı oğlu ayıya  söyle, tamı tamına söyle, burası Türkiye Cumhuriyeti´dir, askerimizi çekmek için kimseye sormayız. Hele hele senin gibi bir ayıya. Yaver GÜRSEL´in sözlerini İngilizce´ye çevirerek tamı tamına anlatır. Büyükelçi geldiği gibi geri gider. Kore´deki Türk alayı Türkiye´ye çağrılır. NATO´da olan son skandal için kimi televizyon kuşu TV´lerde saatlerce müttefikimiz NATO niçin böyle skandala imza attı diye soruyor.

O Cemal Gürsel ki babacanlığı , kalenderliği ve beyefendiliği sayesinde TSK içerisinde Cemal Aga diye anılan bir kişidir .ABD büyükelçisi böyle bir insanı çileden çıkartacak kadar ve diplomasi kurallarına aykırı olarak davranmış ve gereken cevabı almıştır .

Demek ki çuval bazen soyut duruma geçebiliyor.

 ***

İsmet İNÖNÜ yakınlarına dert yanarken şöyle söylüyor: Türkiye´nin çıkarı için müsteşarımı çağırıp şunu şöyle, bunu böyle yapın diye talimat veriyorum. 2 saat sonra konuyla ilgili devletin elçisi gelerek ?Siz bunu nasıl yaparsınız?? diyerek aklınca hesap sormaya kalkışıyor! Peki ben haber uçuran bu görevlilerle nasıl iş yaparım?

Sağlıcakla kalın.

Zekai BULU


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —