Büşra Şeyda SARAÇ


Bu iş bitsin artık


Balcalı Hastanesi 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle hasar görmüştü. Yeniden tadilatına başlanana kadar poliklinik hizmetlerinin farklı bir yerde yapılması kararı alınmıştı. Sadece Poliklinik değil elbette bir çok birim taşınacaktı. Ancak aradan 5 ay geçti. Hala Balcalı hastanesi taşınmadığı gibi yeterli sağlık hizmeti de veremiyor.
Balcalı’nın mülkiyetinde olan ve halan Yüreğir Devlet Hastanesi olarak hastalara hizmet vermeye çalışılan bu yere Balcalı Hastanesi birimlerinin taşınacağı söylenmişti. Ama aylardır küçücük bir ilerleme kaydedilemedi. Balcalı taşınacak mı, Taşınmayacak mı?
Birçok birimde hizmet verilemiyor. Bu sıkıntının biran önce giderilmesi gerekir. İl sağlık müdürlüğü, Üniversite yönetimi bir çare bulmalı. Ya taşınacak, ya da mevcut hali ile hastalara hizmet vermeye devam edecek Balcalı hastanesi.. Şayet deprem nedeniyle bu bir türlü gerçekleşmiyorsa bunun tek nedeni bürokrasinin ağır işlemesidir..
Balcalı taşınırsa mevcut devlet hastanesi personeli nereye gidecek?
Adana’da çeşitli hastanelere mi nakilleri olacak.
Neden eski Numune hastanesi revize edilip yeni bir hastane konumuna getirilmiyor? Bu hastane depremde zarar mı gördü?
Yapılamaz mı?
Sağlıkta sıkıntılar büyük. Mevcut hastaneler kapatılıp, yeni hastanelerin yapılması ne kadar doğru? Hastaneler yapılabilir. Bölgeye hizmet verebilir. Ama mevcut hastanelerin de mümkün olduğunca revize edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü, sağlık her şeyden önce geliyor. Örnek mi bir gastroenteroloji’den ya da gözden sıra almak için geceden hastanenin yolunu tutmak gerekiyor.. Böyle mi sağlıkta çağ atlamak. Yıllardır eski Numune hastanesi boş ve atıl durumda duruyor. Revize edilemez mi?
Şayet eski Numune Hastanesi revize edilemeyecek boyuttaysa yıllardır neden yıkılıp yeni bir sağlık kompleksi düşünülmüyor.? Adana’da sağlıkta sıkıntı yok ama, bölge olarak Urfa’dan Antep’e; Kahramanmaraş’tan Hatay’a kadar hizmet veriyor Adana hastaneleri. Dolayısıyla yeterli değil. Bu nedenle öncelikle hizmet veren bir hastanenin boşaltılması ne kadar doğru? Öncelik mevcut hastanelerin revize edilerek hizmet vermesini sağlamak olmalı diye düşünüyorum. Bu düşüncem tamamen hastanenin şartları revize etmeye yeterliyse. Yıkılacaksa da neden yıllardır atıl duruyor?

YAZARLAR

  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07