Selim Savaş Karakaş


Bıraksam sigarayı bir kedi alsam


Kasırgaları ve fırtınaları hiç sevmem. 

Fondöten kullanılmış duyguların da canı cehenneme! 

Bir parmak umut sürülen dudakların dramatik çıkmazlarında kaç mevsim soldu kim bilir. 

İşler ne yazık ki berbat, hiç sorma! Ekmek aslanın midesinde. İşkembesine kadar uzatıyorum kolumu, eyvah! Yalamış yutmuş aslan ekmeği, dişler sivri ve yeni bilenmiş bıçak gibi keskin.

Evin çatılarını söküyor fırtına. Kaos başlangıcı, gerçeği öğrenmeden yeniden başlayamam. Realitenin hoyrat soluğunu tutup ayak seslerine kulak vermek gerek. Gelecek, mutlaka gelecektir. Yarının her bakışı, her sözü, her kıpırdanışı can sıkıcı gaddare! 

Günahı boynuna.

Yardım edin kardeşim. Kıyamete kadar yanmak da var. Gözünü kısıp tüm dikkatinin merceğine oturmana gerek yok, şöyle üstünkörü baksan da olur, Yeter ki bak! Sis bulutu pencerende asılı kalmış. Sil gitsin camını! Bir şeyler var havada, buluttan nem kapmana gerek yok! Her im elle tutulur boyutta. Yaklaşmakta olan fırtına ince ayar altın işlemeli niyetini açık ediyor. 

Yaşamak daha da zor. Mazota yeni zam daha gelecekmiş, şöyle yine tokat gibi bir zam! İnsanın feleğini şaşırtacak cinsten. Akaryakıta gelen her zam A’dan Z’ye her şeye yansır. Bir’e aldığımızı on’a, on’a aldığımızı yüz’e alırız.

Yüz lira oldu on lira.

Sar bir Çelikhan tütünü. Buradan selam olsun Çelikhan’a. Şimdi tütün kırma vaktidir. Her evin önünde kırmandallar vardır. Seher vakti burcu burcu tütün kokar ilçe. İnci gibi dizilmiştir şimdi tütün yaprakları iplere. Altın sarısı tütün, çek ciğerlerine. Kaç yıldır bırakmak istiyorum aslında şu mereti. Ama olmuyor, çayı sigarasız nasıl bırakırım? Üstelik şairim ben, şiir yazarım açık balkonlardan dalgalı sahillere uzanan. Gökkuşağının ana caddelerinde kaldırımlardaki portakal ağaçlarını selamlayarak ikinci vitesle gezerim. Hıza gerek yok! Hız öldürür!

Bıraksam sigarayı bir kedi alsam. Severim hayvanları. İki kuşum var, muhabbet kuşları. Bir de kedi istiyorum, keyifli mırıltılarla gelip bacaklarıma sürtünse, tüylerini kabarta kabarta kucağıma gelse, su ve şu reklamlarda çıkan kedi mamalarından versem. Odanın içinde yalnızlığıma ortak olur, ben de severim canım onu.

Gözlerine bakarak ne istediğini anlamaya çalışsam, tüylerini okşasam, boğazını tımarlasam parmaklarımla. Panayır yeri olur yüreğim. Renkli cümbüşler saçılır kitaplarıma. Dünyanın söz hakkı yok! 

Tabi temizlik de önemli, kedi bakımı biraz özveri ister. İnsan kendisi için test ettiği temizlik kurallarını hayvanı için de uygulamalı. Eli, yüzü temiz mi? Değilse yaramaz! Her parmağında on marifet olsa, inci dökülse dudaklarından gene de yaramaz kardeşim.

Tütün kokan bulanık düşlerimi geleceğin vampir dişlerine bırakıyorum. Kalbimi yedin şuursuz. Tünelin sonu uçurum.

 

YAZARLAR

  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00