Zekai BULUÇ

Tarih: 01.05.2017 12:22

BİR PEYGAMBER OCAĞI : KULELİ ASKERİ LİSESİ

Facebook Twitter Linked-in

Bizim ulusumuz askeriyeye duyduğu sevgi ve saygıdan ötürü ? Peygamber ocağı ? yakıştırması yapar . Ordusunu, ordusuna subay yetiştiren okulları kızını , oğlunu sevdiği gibi karşılıksız sever !

Kuleli askeri lisesinden ? Analar ne çocuklar doğuruyor !? söylemine uygun subaylar , komutanlar ve kuvvet komutanları yetişmiştir .

Kuleli Askeri Lisesi Balkan savaşlarında alınan büyük yenilgiyi Çanakkale savaşlarında unutturan ekibin parçasıdır . Çanakkale savaşları diyorum  çünkü savaş tek bir bölgede değil  onlarca bölgede yaşanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ?ün komutasındaki peygamber ocağı mensupları ÇANAKKALE GEÇİLMEZ -1-söylemini tüm dünyaya ezberletmişlerdir !

Çanakkale boğazını geçilmez kılan Mehmetçiklerin içerisinde  ne kadar Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi vardır  ve ne kadar şehit vermişlerdir . Bizler bunu tam olarak bilemeyiz fakat kimi kaynaklara göre   toplam şehit sayımız 226.000 kimi kaynaklara göre ise  252.000  kişidir !

Anti ? emperyalist kurtuluş savaşımızda M.Kemal ATATÜRK ?ün komutası altında  ne kadar Kuleli´livardır ? Ne kadarı  şehit ne kadarı gazi olmuştur ?Sakarya´da , Dumlupınar ?da  , Afyon Kocatepe´de  boyunlarında Şeyhülislam Dürrizade Abdullah Efendinin  ? Katli vaciptir ? fetvasına karşılık ; karşılık beklemeden can verenlerin içerisinde ne kadar Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi ve subayı vardır ? Bunları bizler bilemeyiz ! Bilse bilse eğer kayıtları varsa Genelkurmay başkanlığı bilir .

         İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI  DÖNEMİ

İkinci Dünya Savaşı sırasında Kuleli Askeri Lisesi Konya´ya taşınıp orada eğitim vermiştir .İstanbul Boğazı´ndaki okul ise  hastane görevi görmüştür .İkinci  Dünya Savaşı bitiminden sonra Kuleli Askeri Lisesi eğitimine İstanbul´da devam etmiştir.

*****

Ben hukukçu  olmadığım için kanun hükmünde kararname  ve  OHAL  ilan edilmesinin hukuki yönü beni ilgilendirmez .Beni  31 Temmuz 2016 tarihinde askeri liselerin kapatılması ilgilendirir.

Ülkemizde kurulmuş olan en eski askeri okulların başında  gelen Kuleli  Askeri Lisesi ile diğer liselerin öncelikle yeniden açılması gerekmektedir ! Osmanlıdan günümüze kadar emperyalizm ve onların uşakları karşısında can verip şehit düşen , gazi olup sakat kalanların kemiklerini sızlatmamak için Kuleli ve diğer askeri liseler hemen yeniden açılmalıdır . O liseler  Türk ordusunu  besleyen ve ileride de besleyecek olan kurumlardır  .

Mahkeme-i Kübra ?da şehitlerimize nasıl cevap vereceğiz ?

Nasıl bir bebek anne sütüyle besleniyorsa , ordumuzun  komuta kademesi askeri liseler tarafından beslenmektedir . Askeri  liselerimizin ana sütünden farkı yoktur !

Askeri ayaklanmanın suçluları tek tek  hakim karşısına çıkarılıp hesap sorulurken  o liselerde ve de  ileride okuyacak olan  çocuklara yazık değil mi ?

Askeri liselerin kapatılması en çok  emperyalist ülkeleri ve onların taşeronu  terör örgütlerini sevindirecektir . Liselerin açılması Türk Ordusunun moralini en üst seviyeye çıkaracaktır .

Sağlıcakla kalın .

-1- Kimi kaynaklara göre Çanakkale´yi geçemeyeceklerini anlayan İngiliz Amiral  gemisinden Londra´ya , savaş bakanlığına iki sözcüklü bir telgraf  çekilir : ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —