Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI

Tarih: 14.11.2020 19:42

BİLİYORSUN!

Facebook Twitter Linked-in

Hayal etmeleri bile günahtır sanki. O yüzden akıllarına getirmemeye çalışırlar. Ama ne kadar kaçınırsa da kader ağlarını örer ve o imkânsız aşka tutulurlar.

Psikolojideki kaçınma ve yaklaşma durumu bu tip aşklardadurumlarda sıkça görülür. Kalsa o olmaz gitse gönül razı gelmez arasında sıkışan zihin ve ruh psikolojik hatta psikiyatrik belirtiler göstermeye bile başlayabilir. Öylesi bir alevdir ki öylesi bir ateş topudur ki imkânsız aşk tutulanın daima canı yanmasa bile özlemi ve ara ara vuran çaresizlik halini yaşayacaktır.

Aşk yoktur diye büyük laflar ettikçe sınanan insanlar olarak aşk kendisinden kaçıldığında ve yoksayıldığında insanı sarmalayacaktır.

Aşk borderline kişilik gibidir. Âşık her insan borderline belirtiler gösterir. Hatta bipolar olduğu bile düşünülebilir. Çünkü aşk bir nevi med cezir olma halidir.

Sağlıklı sevme hali aşktan biraz daha farklıdır aşk hastalık ve kişilik bozukluğu gibidir çünkü!! Sezen Aksu’nun köprü parçasındaki gibi hesaplanamayan ve sağlıksızlığı da beraberinde getiren bazen paranoid belirtilerin de olduğu olumsuz hali de olabilen ancak dünyanın en yaratıcı ve en ılham verici ve de en özel duygusudur!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —