Zekai BULUÇ

Tarih: 20.04.2020 13:18

ATATÜRK VELİEFENDİ HİPODROMUNDA NEDEN SİNİRLENDİ? 

Facebook Twitter Linked-in

           ATATÜRK’ün almış olduğu atın orjini çok kaliteli değildir ! Bir pazar günü koşulacak yarış için atını kaydettirir !

           Aynı koşuda koşacak atların sahipleri ATATÜRK’ün atının birinci gelmesi için fikir birliğine varırlar ! Kimi at sahibi yarıştan önce atına biraz tuz yedirip, sonra da önüne iki kova su koyup içirtir.Kimi at sahibi ise atlarına binecek jokeylere ‘’ Yarışıyormuş gibi yap !’’ ‘ Atı iç kulvardan dış kulvara doğru yönlendir ! ‘’ ‘’ Atın yularını çekerek temposunu düşür! ‘’ gibi nasihat (!) ederler !

          Yarış başlar at sahiplerinin verdiği görev (!) jokeylerce yerine getirilir! ATATÜRK’ün atı güle oynaya birinci olur ! Oynanan tiyatronun farkına varan M.Kemal ATATÜRK at sahiplerine dönüp ‘’ Yazıklar olsun ! ‘’ diyerek şeref tribününden aşağı iner ve bir daha Veliefendi Hipodromuna uğramaz !

           Bence M.Kemal ATATÜRK at yarışlarının ; bir gün resmi ve gayri resmi kumara döneceğini bilseydi bu işe öncülük yapmazdı.

           Evde kalın.

           Sağlıcakla kalın. 

NOT: Gayri resmi oynanan at yarışı kumarında; TJK'nın ikili ve çifte bahis için verdiği paranın yüzde 10 fazlası ödenir! Gayri resmi at yarışı kumarı oynatanlara ; halk arasında ‘’ Yazıcı ‘’ ismi verilir. Gayri resmi yarışlara yüzde on fazla para ödenmesi kumara teşvik etmenin daniskasıdır !

Kaynak : Çok uzun yıllar önce bu konuyu gazeteci Yalçın DOĞAN yazmıştı.Bende özetledim!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —