Ata Alp And


aktüalite ve edebiyat EVLER-18

Ata Alp Ant.


*DAĞLIOĞLU GÜNLERİ-4
FUTBOL-2
Futbol günlerine devam…
İki Zihni vardı, bunlardan biri amatör futbol takımlarında da oynayan Uzun Zihni, diğeri ise sonraki yıllarda abilerinin kanalıyla Almanya’ya giden Miliç’ti… Miliç küçükle küçük, büyükle büyüktü. Gönül kırmaz, konuşmasını sevimli bir biçimde abartarak ortamı şenlendirir ve de ileri mevkide güzel futbol oynardı. Almanya’ya gittiği zaman da oralardan herkesi güldüren yerine göre aslı astarı olmayan yaşanmışlıklar üzerine kurulu komik mizahi öykülerle gelirdi. Bir âlemdi rahmetli Miliç (Zihni) abimiz bir âlem.
Uzun Zihni, Miliç Zihni, polis olup mahalleden ayrılan Muzaffer, Almanya’ya giden Rifat-Tahsin, iyi topçu Gafur, futbolcu kardeşlerin saha kenarı evde tulumba başında serinleten eniştemiz Mehmet, Ethem, Maliyeci Kadir, Yalçın, faytonculuk da yapan Fenerbahçe lakaplı yaşı geçkin olan kişi çok güzel futbol oynardı. Futbol sahasının hemen kenarında evleri olan Sabri’yi ise yavuklusu her zaman desteklerdi.
Toros Okulu’nun hemen karşısında maçlarda iyi hakemlik yapan bir abimiz vardı. Onun kardeşi Sabit ile birkaç yüz metre aşağıda oturan Yusuf ve bir takıma transfer olan Kemal iyi topçulardı. Bir de tekniği iyi beyefendi Bilal vardı.
Demirspor ve BJK’de top oynayan Halis ile Bolu’da top koşturan Serkan gibi tanınmış futbolcular da sahamızın müdavimleri arasındaydılar. Mahallemizdeki Bekçi Ramazan’ın da futboluna dahil olduğu Mirzaçelebi topçuları arasında çok iyi birer futbol yetenekleri olup çeşitli nedenlerle fazla ileriye gidemeyen Tuluk Salih ve Arab Osman vardı. Diğerleri PTT Selahattin ve Cıncık Selehattin isimler vardı.
O günlerde bir de Ateşspor olayımız da vardı…
Sucuzade de bir oymacı dükklânının takım merkezi olduğu yerde akşamları Ateşspor takımının beton sokaktaki çalışmalarına da birkaç kez . Daha sonra, eniştem Mehmet’in girişimiyle Ziya Barcı ile birlikte Milli’nin sahasındaki Adanagücü’nün seçmelerine katılıyoruz. Adanagücü’nün eski adı Adana’nın ünlü bir amatör futbol kulübü olan Hanedanspor’du. Başkanı ise bir futbol âşığı olan Fuat Bugay. Lisanslar çıkmak üzereyken gitmiş; Ziya ise profesyonel olmuştu.
Fakat asıl örgütlenmemiz mahallede, bizim sokakta. Başkan Yaşar’ın kurduğu mahalle takımıyla Mıdık, Hadırlı, Kuruköprü ve yakın köylere kadar uzanan keyifli maçlar yapılıyor. Kiralanan otobüslerle comburcemaat maçlara gidiyoruz. Sıkma, ayranlar yenip içiliyor. Hatta bu maçlardan biri olan Hadırlı’da da bıçaklar çekiliyor, kavgalar yapılıyor. İşte böyle bir şeydi futbol günlerimiz.

*(16 Temmuz 2023)

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00