Zekai BULUÇ


 TÜRKİYE ATLANTİK DOKTRİNİNE NASIL EKLEMLENDİ ?


                                    STALİN’İN DANGALAKLIĞI !
     İkinci paylaşım savaşından sonra Sovyetler Birliği devlet başkanı Stalin , Türkiye’den Kars ve Ardahan’ı isteyerek hayatının en büyük dangalaklığını yaptı. Türkiye’nin Sovyetler Birliği Büyükelçisi Selim SARPER, sıkı bir Amerikancıydı.Stalin’in söylemine eklemeler yaparak İsmet İNÖNÜ’ye bildirdi.Bunun üzerine  ABD Türkiye’ye Marshall yardımına başladı.14.Mayıs.1950'de iktidara gelen Demokrat Parti hükümeti bizim savaşımız olmadığı halde Kore’ye asker gönderdi. Kore Savaşı bitince ; Türkiye Atlantik ötesi doktrinine eklemlenmek için NATO’ya girdi ! Böylece Türkiye de ABD ve İngiltere askeri üsleri kuruldu.
      27.Mayıs.1960 devrimini gerçekleştiren kadronun ilk söylemi ‘’NATO’ya, CENTO’YA bağlıyız!’’ oldu. 27.Mayıs.1960 devrimine darbe diyenler ,hiç alınganlık göstermesin! Dünyada hiçbir darbe emekçilere sendikal haklar vermez ve seçim yasasına Milli Bakiye sistemini asla koydurtmaz! Bu 1961  Anayasası daha sonra yerle bir edildi. Anayasa Mahkemesi eski başkanlarından Sayın Yekta Güngör ÖZDEN’e göre 1961 Anayasası dünyanın en iyi üç anayasasından biriymiş. Siyasal Bilgiler ( Mülkiye ) mezunları söz birliği yapmışcasına, dünyanın en iyi Anayasasının Yeni Zelanda’da olduğunu savlarlar.
     12.Mart 1971’de Genelkurmay başkanı Memduh Tağmaç, önce ‘’ Sosyal uyanış ekonomik gelişmenin önüne geçti ‘’dedi ve ‘’ İlhansız, İlhamisiz ve Dogansız basın istiyorum! ‘’ diyerek Atlantik ötesine eklemlenmeyi hızlandırdı. İlhan SELÇUK,İlhami SOYSAL ve Doğan AVCIOĞLU, Ziverbey köşkünde misafir(!) edildiler.Atlantik ötesi doktrinine eklemlenme 12.Eylül.1980 sonrasında devam etti. 12. Eylülcülerin ilk görevi ; emekçilere 1961 Anayasasıyla verilen toplu sözleşme ve grev haklarını yerle bir etmek oldu. İlhan SELÇUK’un İlhami SOYSAL ‘ın ve Doğan AVCIOĞLU’nun ortak noktaları ‘’ Tam Bağımsız Türkiye’’ ve ‘’ Yurtta ve Dünya’da barışı ‘’ İlke edinenlerin en ön saflarında olmalarıydı !

NOT: Yanılmıyorsam Av. Sayın Hüseyin ÖZBEK’in bir yazısında okumuştum. M.Kemal ATATÜRK’ün Dışişlerine vasiyet  niteliğindeki şu üç talimatı dikkate alınmamış ve böylece Atlantik ötesi doktrinine eklemlenme tamamlanmıştır!
  Vasiyet niteliğindeki talimat : 
1- Emperyalist devletlerin kuyruğuna takılmayın !
2- Kuzeydeki komşunuzla kötüleşmeyin !
3- Arap ülkelerinin iç işlerine kesinlikle karışmayın !
                                                          *****
Türkiye’nin Atlantik doktrinine eklemlenmesi Kemalistleri hedef haline getirmiş olup, böylece bu postmodern ‘’ Ali Kemalistler ‘’ düğün dernek yapmışlardır! 
Evde kalın.
Sağlıcakla kalın
 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00