Zekai BULUÇ

Tarih: 03.03.2021 15:34

 ‘’ FELAKET ÇİFT GELİR ! ‘’  -BİR ÇİN ATASÖZÜ-

Facebook Twitter Linked-in

      Yeni liberalizmin geleceğinin müjdesini ‘’ Köprüyü satacam ‘’ diyerek Turgut ÖZAL vermişti.Kamu malları satılmaya başlayınca ; arkasından Tansu ÇİLLER ‘’ Coğrafyamızda bulunan son sosyalist devleti yıktık ! ‘’ deyince ; Türkiye’nin sosyalizm ile idare edildiğini öğrenmiş olduk ! Arkasından kamu mallarının özelleştirilmesine ve özelleştirilme yoluyla yabancılaştırılmasına karşı çıkanlara,Kemal UNAKITAN ‘’ Babalar gibi satarım ! ‘’ diyerek önce babaları işsiz bıraktı.Felaketin ardı arkası kesilmiyordu. Bu sefer Türkiye’yi ‘’COVİD 19’’ vurdu ! 

       Sermaye 12 kişilik işi 6 kişiye yaptırmak için her türlü kurnazlığa başvurdu.Sigorta ve sendika isteyen emekçileri,işten çıkarmanın en kolay yolu olan iş yasasının ‘’KOD 29 ‘’ maddesini kullanarak kışın zemherisinde beş parasız kapı önüne koydular!  ‘’KOD 29’’ maddesi işçiyi gayri ahlaki durumu sokar ! İşçi çıkarmada sermayeye çok büyük avantaj sağlar ! 

       NOT: Üretim için üçlü saç ayağı gerekir. Bu üçlü saç ayağı Sermaye-Hammadde ve emekten oluşur. ‘’KOD 29 ‘’ u kullanan kurnazlar,üretimin olmazsa olmazı ; emek ayağını kırarsanız ; paranızda, hammaddenizde hiç bir şeye yaramaz! Kulağınıza küpe olsun ! 

       SÖZÜN ÖZÜ : Ahlak bacak arasında değil beyindedir! Başka felaketlerle karşılaşmamak temennisiyle.

       Evde kalın.

       Sağlıcakla kalın.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —