1923 YENİDEN - Ercan AKARPINAR


28 MAYIS

Ercan Akarpınar


            -Küresel sermayeyi tekelleştiren talan ekonomisi, tüm dünyaya neoliberal ekonomi politikaları diye süslü bir lafla sunuluyor. AKP, doğası gereği bu çizgide. Seçenek yaratacaklardan beklenen neoliberal sol politikalar değildir. Çünkü farkı yoktur. Cari açıksız, borçsuz ve denk bütçeyi hedefleyen Halkçı piyasa ekonomisi hedefi vurgulanırsa bir fark yaratılmış olur. AKP ile hizalanarak değil.

-Dünyayı bir şirket gibi gören ve yönetmek isteyen tekelci küresel sermaye, karşısında durabilecek ölçekte hiçbir yapıya tahammül edemiyor. Bu sebeple ulus devletleri ayrıştırıyor. Bu saldırıların siyasi ve silahlı olanları Nato marifeti ile yürütülüyor. Türkiye’yi örnek almış milli ve üniter İslam ülkeleri bu saldırılarla yıkıma uğratıldı. Açıkça bir talan ve aynı zamanda  Haçlı saldırısı idi. Bu saldırılar Türkiye olmadan yapılamazdı. Halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye, maalesef AKP eli ile, bu işe bulaştırıldı. Çünkü başka bir parti ile bu saldırı Halkımıza kabul ettirilemezdi. Bu yanlışlara seçenek olmak çok sağlam duruş gerektirir. İkircikli olarak Halkı inandıramazsınız.

            -Haçlı saldırısı ve AKP’nin İslam’a verdiği zarar vurgulanmalıdır. Nato’nun rolü ortada iken onu savunmak Halkımıza anlatabileceğiniz bir tutum değildir. Rusya ile yakınlaşmanın ekonomik ve siyasi kazanımları ortada iken, Rusya ile ilgili çelişik yaklaşımlar doğru değildir. AKP zaten Neo Andülhamit dengeciliği yahut dengesizliği politikalarını uyguluyor. Farkınız nerede? Ülkemizin üniter yapısını korumak, bölge ülkelerinin de üniter yapıda kalmasını gerektirir. Bu sebeple, Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Rusya birlikte hareket etmelidir. Ta ki bölgemizde, Nato ve ABD askerleri dahil,  Devletlerin orduları dışında hiçbir silahlı unsur kalmayana dek.

            -HDP’ye oy verenlerin büyük çoğunluğu ayrılıkçı değildir. MhP’ye oy verenlerin büyük çoğunluğu da ırkçı Turancı değildir. Üniter yapımız,  toprak bütünlüğümüz, siyasi birliğimiz hepimizin ortak paydasıdır. Ve bizler Türkiye ahalisini oluşturan Türk Milletiyiz. Bütün bu hususları kabul etmek ve Türkiye’nin kurucu ruhuna bağlı kalmanın adıdır Türk.  Bunu kuvvetle vurgulamak ve kimden ne oy kaybederim kaygısından kurtulmak gerekir.

            Bir seçenek yaratılacaksa ikircikli değil net olunmalıdır. Siyaset hiçbir zaman bir mühendislik olmamıştır ve matematik hesaplarla yürütülemez.

1
1.08.2023 01:44:33
555

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04