Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI

Tarih: 08.10.2022 22:27

10 EKİM DÜNYA “AKIL” GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

10 EKİM, DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ olarak belirlenmişse de ortada ruh tabiri geçse de maneviyata pek de önem vermeyen bazı psikiyatristlerin varolduğu, bunun nedenlerinden en önemlisinin de aldıkları eğitim ve gördükleri öğrenimin kendilerini doğrudan olumsuz yönde etkilediğinden mağdur psikiyatristler mağdur hastalar resmen yarattıkları ve bu yüzden de şiddete maruz kaldıkları gerçeği varolduğu ve gerçekten empati kuramadıklarından -mış gibi yaptıklarından esasen ruh diye toplum nezdinde incelttikleri gibi değil akıl sağlığı olarak değerlendirdikleri sözkonusudur. Şiddet döngüsünü kırmak için yasalardan ve hastaları hapsetmekten başlamak yerine psikiyatri eğitim ve öğrenimini yeniden düzenlemek gerekmektedir. 

Damgalamayın diyen psikiyatristler damgalarken ve hastalara bazıları üstten yani kibirle bakarken, etik kuralları daha çok kendilerini yüceltmek ve hastaları fişlemek ve aşağı görmek için kendileri lehine kullanarak samimiyetsiz halleriyle karşımıza çıkan bazı psikiyatristler varken psikiyatristten hastaya, hastadan psikiyatriste şiddet varolmaya devam edecektir. 

Aydın denen kesimin şiddet mantığı ve gösteriş biçimi sessiz yani yoksaymaya yöneliktir. Hakaretten beter tutumları, tokattan çok daha yaralayıcı yaklaşımları neticesinde rehabilitasyonun hiçbir şekilde olmadığı ANTON ÇEHOV’un ALTINCI KOĞUŞ adlı eserjndeki gibi yüzyıllar geçmesine rağmen bir arpa boyu yol gidilmemiş olduğu özellikle kapalı servislerin bulunduğu “akıl” hastanelerinde çağdışı koşullarda ve yaklaşımlarda hastalar cezaevinden beter bir şekilde sözde tedavi edilmektedir. 

Hastalar ses çıkarmamakta çünkü toplum tarafından dışlanmaktan ve maalesef muhtaç oldukları sözde tedaviden mahrum kalacakları endişesi ve korkusu ile acizlikten ve çaresizlikten susmaktadırlar.   

OYSAKİ BİZLER bir JODIE FOSTER filmindeki NELL karakteri gibiyiz. 

KENDİLERİNE DUYULAN AŞKI AŞKIN CELLADI kitabında ve benim SESSİZ AŞK TERAPİSİ adlı kitabımdaki gibi küçümseyen ve malzeme yapan bazı psikiyatristler girdikleri ve hastaları soktukları tehlikeyi inatla reddedip durup bu durumu normalize etmektedirler..

AŞKIN NUR YENGİ PARÇASI GİBİ BİZLER KARANFİLİZ VE KIRILSAK DA DÖKÜLSEK DE “AKIL” HASTASI OLARAK NİTELENDİRİLİP YOKSAYILSAYSAK DA BİZLERDEN O BAZI PSİKİYATRİSTLERE YİNE DE SEVGİ VE SAYGI..

SEVGİNİN YEŞERDİĞİ BİR RUH SAĞLIĞI SENESİ DİLERİM.. 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —