Tarih: 14.06.2017 11:31

ZİRVE GOOGLE´IN

Facebook Twitter Linked-in

Dünya ekonomisine katkı sağlayan özel şirketler ve markalar, katkı sağladıkları bütçenin yanı sıra kendi değerleriyle de öne çıkarken, dünyanın en değerli markaları da belli oldu. Interpress´in dünyanın en büyük reklam ve pazarlama stratejist şirketlerinden Kantar Millward Brown ve bünyesinde bulunduğu WPP´nin, her yıl geleneksel yayınladığı BrandZ Uluslararası En Değerli 100 Marka raporundan derlediği bilgilere göre, ilk onda ilk kez bir Çinli firmanın yer aldığı listede en iyi ilk 5 markanın Google, Apple, Microsoft, Amazon ve Facebook olduğu ortaya çıktı.

Rapora göre global 100 şirketin marka değeri geçtiğimiz yıla göre 3 puan artarak 3,6 trilyon olurken, 12 yıl önce marka değeri en yüksek 100 şirketin ortalama yaşı 88 iken, günümüzde ise ortalama yaşın 42´ye düştüğü tespit edildi.

Marka değeri neredeyse 245,6 milyar dolar olan ve geçtiğimiz yıla göre yüzde 7 değer kazanan Google listenin başında yer alırken, Apple´ın marka değeri ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 3 artarak yaklaşık 235 milyar dolar oldu.

Bilişim devi Microsoft´un marka değeri geçtiğimiz yıla göre yüzde 5 artarak 143 milyar  olurken, geçtiğimiz yıl marka değerini yüzde 41 arttırarak 139 milyar dolara çıkaran Amazon ise listede en değerli dördüncü şirket olarak öne çıktı.

Listenin 5. sırasında, yüzde 27´lik bir performans ve neredeyse 130 milyar dolarlık marka değeri ile Facebook yer alırken, raporda ilk 10´da yer alan şirketler hakkında yazılı basına da yılbaşından bu yana 40 bine yakın haber yansıdığı belirlendi. En değerli ilk on markanın sıralaması ise şöyle oldu.

1- Google            

2- Apple               

3- Microsoft         

4- Amazon          

5- Facebook                  

6- AT&T

7- Visa

8- Tencent

9- IBM

10- Mc Donald´s

 (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —