Tarih: 31.07.2022 11:19

Zeytin katliamına “dur” denildi

Facebook Twitter Linked-in

Zeytin katliamına yol açacak Madencilik Yönetmeliğindeki değişiklik için bir daha yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin açtığı davada Danıştay 8. Daire yürütmenin durdurulması kararını oybirliği ile aldı

T.C. Danıştay Sekizinci Dairesi’nde  2022/1853 esas no dosyasıyla  görülen davada, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi adına Av. Emre Baturay Altınok, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na karşı davanın ve yürütmenin durdurulmasını istemişti.

01/03/2022 tarih ve 31765 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. maddesiyle Maden Yönetmeliği'nin 115. maddesine eklenen 4. Fıkra uyarınca yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

Danıştay 8. Dairesi Başkanı Yüksel Öztürk, üye Yücel Bulmuş, üye Tülay Bulgurcu, üye İsmail Hakkı, üye Yunus Emre Sılay tarafından verilen kararda ayrıca, “Davalının, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Danıştay Idari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz yolu açık olmak üzere, 24/05/2022 tarihinde oybirliği ile karar verildi” denildi.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —