Tarih: 18.04.2022 12:35

Zelenskiy: "Rus askerleri Donbas’ı da yok etmek istiyor"

Facebook Twitter Linked-in

Zelenskiy, dün akşam yaptığı günlük ulusa sesleniş konuşmasında, “Rus askerleri yakında ülkemizin doğusunda bir taarruz başlatmaya hazırlanıyor. Mariupol’u yok etmeye devam ettikleri gibi Donbas’ı da yok etmek istiyorlar. Donetsk ve Lugansk bölgelerini de yeryüzünden silmek istiyorlar” dedi.

Vatandaşlarına seslenerek, “İşgalcilerle işbirliği yapmayın, onlara dayanmalısınız” diye konuşan Zelenskiy şu ifadelerle konuşmasına devam etti;

“Rusya'dan petrol tedarikine yönelik bir ambargo ihtiyacı her geçen gün artıyor. Avrupa ve ABD’deki herkes, Rusya’nın açıkça Batı toplumlarını istikrarsızlaştırmaya çalıştığını görmeye başladı.”

Askeri uzmanlar, Ukrayna’nın saldırıları püskürtmek için ülkenin doğusunda daha önemli ağır silahlara ihtiyaç duyacağına inanıyor.

Mümkün olan maksimum yardımı sağlayan ülkelere teşekkür eden Zelenskiy, “Açıkça ifade etmek istiyorum. Silahlardaki her gecikme, her siyasi uzatma, Rusya'ya Ukraynalıların canını alma iznidir” dedi.

Diğer yandan, Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Rusya’nın Mariupol’de şehri savunan Ukrayna askerlerine silah bırakıp teslim olmaları için tanıdığı sürenin sona ermesinin ardından açıklama yaptı.

Rus ordusunun kuşatması altındaki Mariupol’un düşmediğini dile getiren Başbakan, “Şehir hala düşmedi. Hala askerlerimiz var, sonuna kadar savaşacaklar ve hala Mariupol’dalar” dedi.(Kaynak Şarku’l Avsat)(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —