Tarih: 28.05.2018 18:42

Yüreğir Kıyıpark inşaatı devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adanalı´nın nefes alacağı mekanlar oluşturma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, inşaatı süren Kıyıpark´ın macera temalı olacağını söyledi. İçerisinde çocuk alanları, aromatik peyzaj alanları bulunacak olan Kıyıpark´ın botanik park olarak hizmet vereceğini kaydeden Başkan Çelikcan, inşaatın büyük bir hızla ilerlediğini ve kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Seyhan Nehri´nin güzellikleriyle vatandaşları buluşturmak istediklerini belirten Başkan Çelikcan, "Dünyada içerisinden böyle temiz bir nehir geçen başka bir şehir yoktur. Ama biz bundan yeterince faydalanamıyoruz. Bu amaçla Orman Bölge Müdürlüğü´ne ait olan ve fidanlık olarak kullanılan alanı yeşil alan ve park yapmak üzere tahsisini gerçekleştirdik. İnşaatını en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız´´ şeklinde konuştu.

Adana´da olmayan bir çok yeniliği buraya getireceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Yeni yapacağımız parkımızın içerisinde su kayağı tesisi, yüzer sahne, marina anfi, optimis marina, yelken kulübü, ahşap iskele, 2 adet kır kahvesi, emekli ve engelli evleri, festival alanları, seyir terasları ve deniz feneri olacak" dedi.

Başkan Çelikcan, Atakent Mahallesi´ndeki 54 bin metrekare alana sahip olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Bilim Müzesi´nin de inşaatının da tamamlandığını duyurdu. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —