Tarih: 13.07.2015 12:39

Yunanistan´ı kurtaracak pakette anlaşıldı

Facebook Twitter Linked-in

Euro Bölgesinin devlet ve hükümet başkanları dün başlayan ve 17 saat sürerek bugün sabah saatlerinde sona eren acil zirvede batma tehlikesiyle karşı karşıya olan Yunanistan´ı kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya vardı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesini batmaktan kurtarmayı amaçlayan ve 86 milyar Euro yardım içeren 3. kurtarma paketi konusunda 18 Euro Bölgesi partnerini ikna etmek için yeni önlemleri parlamentoya sunacak. Vergi ve emeklilik gibi konuları içeren 6 geniş çaplı önlemin bulunduğu reformlar kurtarma paketi müzakerelerin başlamasından önce Çarşamba gecesine kadar Parlamento tarafından onaylanmış olması gerekiyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande´in yanı sıra 19 Euro bölgesi liderlerinin bulunduğu zirvede gece boyunca süren tartışmaların ardından anlaşmaya varıldı. Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk Euro Zirvesi´nden oy birliği ile kararın çıktığını söyledi. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junkcer de uzun süren görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Yunanistan´ın Euro bölgesinden çıkarılmayacağını duyurdu. (İHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —