Yunanistan´da 5.3 büyüklüğünde deprem

Yunanistan´da 5.3 büyüklüğünde deprem

Yunanistan´ın Ege Denizi´nde yer alan oniki adalar açığında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Antalya´da da hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü´nden edinilen bilgilere göre, Ege Denizi´nde yer alan Oniki adalar açığında meydana gelen depremin 14.30 5.3 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Yaşanan deprem Antalya´dan dahi hissedilirken, depremin yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. 


Yunanistan´da olan deprem kıyı Ege´de hissedildi

 Yunanistan´ın Dodecanese Adasında meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem başta Muğla olmak üzere tüm kıyı Ege´de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgilere göre bugün saat 14.30 sıralarında merkez üssü Ege Denizi´nde bulunan Yunanistan´ın Dodecanese Adası olan 5.3 büyüklüğünde orta şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem başta Muğla´nın Datça ilçesi olmak üzere kıyı Ege´de yer alan yerleşim alanlarında hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem nedeniyle bölgede her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı