Tarih: 20.09.2015 21:52

Yunanistan Seçimlerinde İlk Sonuçlar: Syriza Önde

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan İçişleri Bakanlığı verilerine göre oyların yüzde 24´ünün sayıldığı ilk sonuçlarda Syriza Partisi yüzde 35 ile seçimleri önde götürüyor. Syriza´nın en büyük rakibi olarak görülen Vangelis Meimarakis´in liderliğini yaptığı Yeni Demokrasi Partisi ise oyların yüzde 28´ini aldı. Syriza lideri Aleksis Çipras Ocak ayında iktidara geldiğinde AB karşıtı ve kurtarma paketi karşıtı politika izleyeceğini açıklamıştı. Yunanistan´ı içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkarmak için AB ile 3´üncü kurtarma paketi anlaşmasını imzalayan Çipras parti içindeki istifalardan sonra meclisteki çoğunluğunu kaybetmişti. Çipras geçtiğimiz ay istifasını Cumhurbaşkanına sunmasının ardından ülkede erken seçim havası esmeye başlamıştı.

ÇİPRAS´IN RAKİBİ YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Yunanistan´daki erken genel seçimlerde Çipras´ın liderliğindeki radikal sol parti Syriza ilk sonuçlara göre seçimleri önde götürürken, Syriza´nın en büyük rakibi Yeni Demokrasi Partisi´nin lideri Vangelis Meimarakis yenilgiyi kabul ettiklerini açıkladı.
Komşudaki erken genel seçimlerde sandıkların yüzde 24´ü açıldı. Bu sonuçlara göre Syriza oyların yüzde 35,5´ini alırken Yeni Demokrasi Partisi oyların yüzde 28,1´ini aldı. Bu sonuçların ardından Yeni Demokrasi Partisi lideri Vangelis Meimarakis yenilgiyi kabul ettiklerini açıkladı. Meimarakis, ?Seçim sonuçları Syriza´nın oyların çoğunluğunu aldığını ve Çipras´ın birinci geldiğini gösteriyor. Kendisini tebrik ediyorum ve gerekli olan hükümeti kurma çağrısında bulunuyorum? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —