YPG´ye ilk parti silahlar 26 Mayıs´ta verilecek

YPG´ye ilk parti silahlar 26 Mayıs´ta verilecek

ABD, Ankara´nın tepkisine rağmen Rakka operasyonunda kullanmayı planladığı terör örgütü YPG´ye ilk sevkiyatı iki hafta sonra yapacak

ABD Başkanı Donald Trump´ın terör örgütü YPG´nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri´ne (SDG) ağır silah verme kararının ardından gözler bu silahlara çevrildi. 11 aydan bu yana YPG´ye silah sevkiyatında bulunan ABD´nin, resmî iznin ardından ilk parti silahları 26 Mayıs´tan itibaren bölgeye sevk edeceği öğrenildi.

TRUMP´IN İMZASI SİYASİ MESAJ
ABD´nin uzun zamandan bu yana PYD/PKK´ya Sincar bölgesinde silah temin ettiği ve lojistik geçişleri için çalıştığını ifade eden bölgedeki gözlemciler, ?Trump bu imza ile bugüne kadar verilen silahlara meşruiyet kazandırdı. ABD bölgede yeni bir iş birliği istemiyor? yorumunu yaptı. ABD, Almanya, Hollanda, Fransa´nın 1.5 yıldır 61 tır ile PKK/PYD´ye orta ölçekli silah sevkiyatı yaptığını belirten kaynaklar, ?ABD, Rakka operasyonu için PYD´ye havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve drone´lar gönderecek? dedi.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: parti silahlar Mayıs verilecek