YKS’YE SAYILI GÜNLER KALA, UZMANINDAN TAVSİYELER
EĞİTİM 29.05.2023 12:04:00 964 0

YKS’YE SAYILI GÜNLER KALA, UZMANINDAN TAVSİYELER

YKS’YE SAYILI GÜNLER KALA, UZMANINDAN TAVSİYELER

2023 YKS’ye sayılı günler kala İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikolojik Danışman Bahadır Recep Gündüz aday öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Aday öğrenciler, konu eksiklerini bir an önce gidermeli ve farklı kaynaklardan soru çözümleri yapmalıdır diyen Gündüz sözlerine şöyle devam etti: ‘’TYT daha çok zamanı kontrol edebilmeyi, okuma, anlama ve yorum becerisini ve analiz yeteneğini ölçer. Bu sebeple TYT çalışırken süre tutmalı ve paragraf sorusunu çözerken, yanlış ve eksik bilgi dahi içerse sadece paragrafta verilen bilgileri ve öncülleri kullanarak cevaplamalısınız. AYT daha çok ezber yeteneğini ve formül bilgini ölçen bir testtir. Bu noktada sorulara acele etmeden yaklaşmalısınız. Kalan zamanda eksik konularının üzerine giderek doğru sayını arttırabileceğinizi unutmayın. Sorularla inatlaşmayın. Turlama tekniğini kullanın. İlk önce bildiğiniz, size kolay gelen soruları çözün. Kalan zamanda ise boş bıraktığınız sorulara dönerek zamanı daha verimli kullanabilirsiniz. Çalışmalarınızı 45 dakika ders 15 dakika mola şeklinde planlayın. 45 dakika dikkatinizi toplayamıyorsanız farklı zaman yönetimi tekniklerini deneyebilirsiniz. Örneğin pomodoro tekniği 25 dakika çalışmayı ardından 5 dakika mola vermeyi içerir. Bununla başlayabilirsiniz. Denemede zor bir soruda stres yaparsanız temel nefes tekniğini uygulayabilirsiniz. Arkanıza yaslanıp 1 dakika boyunca derin nefes almak hem bedeninizi hem de zihninizi sakinleştirecektir. ‘’

İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikolojik Danışman Bahadır Recep Gündüz’ün bu süreçte öğrencilerin başarılarını arttırmaları için sunduğu tavsiyeler ise şu şekilde; 

Seri deneme çözümleri yapmak çok önemli

Aday öğrenciler, konu eksiklerini bir an önce gidermeli ve farklı kaynaklardan soru çözümleri yapmalıdır. Bu noktada seri deneme çözümleri yapmak çok önemlidir. Öğrenciler konu eksiklerini giderdikten sonra her gün 1 TYT ve 1 AYT çözmeye ve denemeleri analiz etmeye gayret etmelidir. Her denemeden sonra analiz yapmalı, yanlış yaptıkları soruları incelemeli ve kalan zamanı bu şekilde değerlendirmelidir.

Sınava kadar her gün 30 paragraf çözün

Kalan zamanda eksikleri giderebileceğiniz, zamanı değerlendirebileceğiniz ve seviyenize uygun sorularla uğraşacağınız bir ders programı oluşturun. Konu çalışması yaparken internetteki kaynaklardan yararlanın. Tüm çalışmalarınızı süre tutarak yapmaya gayret edin. Özellikle sınavda hızlı ve doğru yapabilmek adına sınava kadar her gün 30 paragraf çözmek önemli olacaktır.

Çalışma ortamınızı, beslenme ve uyku düzeninizi ayarlayın

Çalışma ortamınızın rahat ve ferah olmasına özen gösterin. Bazen farklı ortamlarda ders çalışmayı deneyin. Çalışmalarınızı kütüphane, dershane vb yerlerde yapabilirsiniz. Soru çözerken ortamın sessiz olduğundan emin olun. Beslenme ve uyku düzeninizi ayarlayın. Kalan zamanda her gün en az 7 saat uyumaya, iyi bir kahvaltıdan sonra derse başlamaya ve 3 öğün beslenmeye dikkat edin.

Kendinize inanmaktan vazgeçmeyin

En önemlisi kendinize inanın. YKS’nin zekayı değil çalışmayı, analiz becerinizi ve ezber yeteneğinizi ölçtüğünü unutmayın. İyi yaptığınız şeyleri kendinize hatırlatın ve geliştirmeniz gereken alanların üzerine gidin. Sınavdan önce ve sınav anında olumlu düşünmeyi asla bırakmayın."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false