Yine kaçak göçmenler

Yine kaçak göçmenler

Kuşadası Körfezi´´nde yasa dışı yollardan lastik bir botla yurt dışına kaçmaya çalışırken batma tehlikesi geçiren 62 kaçak gömen, sahil güvenlik ekipleri tarafından boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi´nden yasa dışı yollarla Yunanistan´ın Sisam adasına kaçmaya çalışan 57 Suriye, 1 Kongo ve 4 Dominik Cumhuriyeti uyruklu kaçak gözmenin bindiği kapasitesi düşük lastik bot, Kuşadası açıklarında batma tehlikesi geçirdi. Lastik botta bulunan gözmenlerin yardım çağrısı üzerine olay yerine giden Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı´na bağlı ekipler, boğulma tehlikesi geçiren 62 kaçak göçmeni kurtardı. Lastik bottan sahil güvenlik botuna alınan ve aralarında 4 kadın ve 3 çocuğun da bulunduğu kaçak göçmenler, önce sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da ifadeleri alınarak, Aydın İl Göçmen Müdürlüğü´ne teslim edildi.

Bu arada, Yunanistan´ın Sakız Adasından küçük bir tekne ile yine Yunanistan´ın Sisam Adasına igiden bir şahıstan haber alınamadığı ihbarının alınması üzerine görevlendirilen 2 Sahil Güvenlik Botu tarafından Kuşadası Körfezi´nde yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Sahil güvenlik ekiplerinin kayıp tekneyi ve şahsı arama çalışmaları sürüyor.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Yine kaçak göçmenler