Yeni stadların zemini neden bozuluyor?

Yeni stadların zemini neden bozuluyor?

Konya´da oynan Süper Kupa finalinde saha zemininin kötü görüntüsü futbol kamuoyunda ?yeni statların zemini neden bozuluyor´ tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

 
Yeni Malatyaspor´un yeni sezon öncesi Malatya´da Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübüyle oynadığı hazırlık maçında Yeni Malatya Stadyumu´nun zemini de bozulmuş haliyle dikkat çekerken, sorunun sıcak havalara bağlı olarak ortaya çıkan mantar hastalığından kaynaklandığı belirtildi. 
Geçen sezonki görüntüsünden eser kalmayan zeminin neden bozulduğuna yönelik Yeni Malatyaspor Kulübü´nden edinilen bilgiye göre zemindeki bozulmanın sıcak havalar ve buna bağlı olarak yaşanan hava sirkülasyonu sorunuyla ortaya çıkan ?mantar hastalığı´ kaynaklı olduğu belirtildi. 
Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübüyle oynanan müsabakada bazı bölgelerinde yer yer sararma ve kuruma olduğu görülen zeminin mantar hastalığı nedeniyle bozulması üzerine harekete geçen Yeni Malatyaspor Kulübü´nün sorunlu bölgelere ilaçla müdahale ettiği belirtildi. 
Yeni Malatyaspor Kulübü´nün Süper Lig´de yeni sezonun ilk iç saha maçı olan Fenerbahçe maçına kadar saha zeminindeki sorunun ortadan kaldırılması için yoğun bir mesai harcayacağı öğrenildi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı