Tarih: 26.12.2016 14:02

Yeni Adana gazetesi 99. yayın yılına girdi

Facebook Twitter Linked-in

99. yayın yılı nedeniyle gazetede yayınlanan yazıda, ?Ulusumuz açısından karanlık günlerden geçildiği 1918 yılının 25 Aralık gününden bugüne çağının tanığı olarak yaşamını sürdüren bu gazete Kurtuluş Savaşımızın o çok büyük zaferlerini, Atatürk Cumhuriyeti´nin kuruluş sürecini, Yüce Önderimizin başardığı devrimlerin kökleşmesi adına atılan adımları okurları ile paylaştı. Geride kalan 98 yıl boyunca Türk ulusunun yeniden kurulurken yaşadığı sancıları, içinden geçtiği çalkantıları olduğu kadar dünyaya örnek oluşturduğu başarıları da sayfalarında duyurdu? denildi.
Yeni Adana´nın bir yerel gazete olarak ve kısıtlı olanaklarının el verdiği ölçüde içinden çıkıp kendisini hizmetine adadığı toplumuna karşı ilkeli ve dürüst bir yayın organı olabilmenin sorumluluklarını yerine getirmeye uğraştığı belirtilerek, ?Olayları, aklın, çağdaşlığın ve Türk Ulusu´nun vazgeçilmez çıkarlarının gerektirdiği bakış açısı çerçevesinde sunmayı bir görev saydı. Yeni Adana, yerelden genele ülke yönetiminin her kademesinde vatandaşların özgür iradesi ile hak ve söz sahibi olmasını; hukukun üstünlüğünün tartışmasız biçimde hakim kılınmasının ve yönetim üzerinde yurttaş denetiminin sürekliliğinin sağlanmasını savundu. Yeni Adana, Ulusal Kurtuluş Savaşı hedeflerinin ışığında Cumhuriyet rejiminin kurucu ilke, kural ve işleyişleri ile korunduğu sürece Türkiyemizin iç ve dış güvenliğinin, ulusal bütünlüğünün güvence altına olacağını 98 yıl boyunca sayfalarında haber ve yorumları ile anlatmaya çalıştı. Yeni Adana kuruluşunun ilk gününden bugüne kadar biraz önce sıraladığımız temel görüş ve ilkeler ışığında sadece bir yayın organı olarak değil, ?Atatürk Cumhuriyet´nin ve devrimlerinin bir ileri karakolu olarak´ düşünsel ve eylem odağı olma bağlamında da yaşamını onurla sürdürmeyi temel ilke saydı? ifadelerine yer verildi.
Yeni Adana´nın, 100. yayın yılına ve sonrasına her koşulda ulaşmayı, kendisini hizmetine adadığı halkına karşı görev ve sorumluluk olarak görerek, olayları aklın, çağdaşlığın ve Türk Ulusu´nun vazgeçilmez çıkarlarının gerektirdiği bakış açısı doğrultusunda sunmayı sürdüreceği kaydedildi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —