Tarih: 19.08.2023 14:31

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda, Bursa Yelken Kulübü ve Moda Deniz Kulübü iş birliğinde düzenlenen 11. TAYK – Eker Olympos Regatta, 18 Ağustos akşamı başladı. 

Güçlü rüzgârlar nedeniyle oldukça zorlu geçen organizasyonun ilk etabı, Moda'dan başlayarak Marmara Denizi’nin diğer bir ucu olan Mudanya'daki Tirilye Limanı önlerinde tamamlandı. 03:34:32 saatlik derecesiyle Marmara Denizi'ni en hızlı geçen takım “Eker Süzme” ile Eker Sailing Team oldu.  Eker Sailing Team, en hızlı tekneye verilen “Line Honour” (İlk Finiş) ödülünü de almaya hak kazandı.

Moda – Tirilye etabının kategori liderleri ise şöyle sıralandı:

 

Yelken sezonunun en önemli yarışlarından biri olan 11. TAYK – Eker Olympos Regatta, 19 Ağustos'ta yapılacak Tirilye Koy Yarışları ile devam edecek. Yarışın ikinci gününde start, 14.00'te Mudanya açıklarında verilecek. "TAYK-Eker Olympos Regatta" yarışına katılan birbirinden güzel teknelerin nefes kesen mücadelesi, Mudanya’dan Tirilye’ye doğru sahilden de izlenebilecek. 20 Ağustos Pazar günü Tirilye’den start verilecek yarış, Moda’da son bulacak.   

 Eker’in Spora Katkıları

 Türkiye’yi lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker, aynı zamanda sporun en önemli destekçilerinden biri. Uzun yıllardır özellikle yelken sporuna destek veren ve Bursa’nın Mudanya ilçesinin Türkiye’nin en önemli yelken yarışları destinasyonlarından biri haline gelmesini sağlayan Eker, çalışanlarının oluşturduğu “Eker Sailing” ve sadece kadın çalışanların yer aldığı “Eker Kadın Yelken Takımı” ile hem ulusal hem de uluslararası pek çok kupada birincilikler ve başarılar elde etti.

Ayrıca Eker’in, "Sağlıklı Yaşam İçin Koş" mottosuyla düzenlediği Eker I Run Koşusu da her yıl yükselen bir ivme ile devam ediyor. Profesyonel koşucularla birlikte, koşu sporuna başlamak için bir fırsat arayanları ve minik sporseverleri de kucaklayan Eker I Run, dopdolu programıyla bir yarışmadan çok daha fazlasını vadediyor. Özgürce koşabilen Eker I Run katılımcıları, yardımseverlik kampanyalarının da bir parçası haline gelerek unutulmaz deneyimler yaşıyor. Ayrıca Eker I Run Koşusu’nda STK’ların projelerine kaynak yaratılması için Adım Adım ile birlikte yardımseverlik koşusu düzenlenerek bağış toplanıyor. 10. Eker I Run, 1 Ekim 2023 Pazar günü Bursa'da düzenlenecek.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —