Tarih: 09.12.2021 10:32

Yedek parça eksikliği İran'daki uçakların kalkmasını engelliyor

Facebook Twitter Linked-in

IRNA’ya verdiği demeçte Barkor konu hakkında şunları söyledi:

“Yedek parça, özellikle motor eksikliğinden dolayı 170’den fazla uçağımız havalanamıyor. Bu durum böyle devam ederse gelecekte daha fazla uçak kullanılamaz hale gelecek. Umarım hükümetimizin önceliklerinden bir tanesi uçaklarımız durumunu iyileştirebilmek ve yedek parça sağlayabilmek için hava yolları şirketlerine finansman sağlamak olur.”

İran merkezli Financial Tribune gazetesine göre, İran hava yolu şirketi İran Air, şu anda çoğunluğu Airbus olmak üzere 39 uçaklık bir filoya sahip.

2015 yılında İran’ın nükleer faaliyetleri üzerinde bir anlaşmaya varılmasının ardından İran’a uygulanan ağır yaptırımlar kaldırılmıştı. Ancak, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018 yılında anlaşmadan çekilmesiyle ABD, İran’a yeniden yaptırım uygulamaya başladı.

2016 yılında yaptırımların kaldırılmasının ardından Tahran, 100 adet Airbus, 80 Boeing ve 40 adet ATR uçağı satın aldı. Ancak Financial Tribune’ın haberine göre yaptırımların yeniden uygulanmasıyla uçakların geri kalanının teslim alınması engellendi ve İran sadece 11 uçak teslim aldı.(Kaynak Şarku’l Avsat)(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —