Tarih: 26.06.2015 13:22

Yazarımız Vahit Şahin´in, ?Malatya´ya var da bize yok mu?? yazısı Malatya´da ses getirdi

Facebook Twitter Linked-in

Vahit Şahin´in gazetemizde yayınlanan köşe yazısının kupürü de basına gönderildi.  Malatya Büyükşehir Belediyesi´nden basına servis edilen haber şöyle:

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaya üst geçitlerine yapılan asansör uygulaması, Adana´da örnek gösterilerek, Adana´ya da kurulması istendi. 

  Adana´nın Yeni Adana Gazetesi´nin köşe yazarı Vahit Şahin, 26 Haziran Cuma günkü köşesinde bu konuyu işledi. ?Malatya´ya var da bize yok mu?? başlığıyla kaleme alınan yazıda, Malatya ve Adana ile ilgili rakamsal bilgiler veren yazar Vahit Şahin, Malatya´da yapılan bu uygulamayı örnek göstererek, ?Adana´ya göre daha küçük olan Malatya´da olan bu çağdaş hizmet, Adana´da niçin olmasın?? dedi.

  İşte Yeni Adana Gazetesi köşe yazarı Vahit Şahin´in köşe yazısı:

  "MALATYA´YA VAR DA BİZE YOK MU?

  VAHİT ŞAHİN

  Malatya, Türkiye´nin en kalabalık 28. Şehri. Malatya´nın 2015 nüfusu, tahmini verilere göre 772.842 kişi. Malatya ilinde kilometrekareye 63 insan düşmektedir. Kadınların sayısı erkeklerden biraz fazla. Yüzde olarak verir isek: yüzde 49,89 erkek, yüzde 50,11

  Adana´mızın nüfusu ise 2014 yılına göre 2.165.595´dir. Bu nüfusun 1.082.497 erkek ve 1.083.098 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: yüzde 49,99 erkek, yüzde 50,01 kadındır. Adana ilinde kilometrekareye 153 insan düşmektedir.

  Şimdi esas konumuza gelirsek, bir haber ajansından geçilen habere göre, daha doğrusu Malatya Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan açıklamaya göre, Malatya´da üst geçitlere asansör kurulmuş. Çevre yolu üzerindeki yaya üst geçitlerine kurulan asansörler, hasta ve yaşlı vatandaşlara hizmet veriyor. MAŞTİ ve yeni Devlet Hastanesi önünde bulunan yaya üst geçitlerine Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan asansör sistemleri, yaşlı ve hasta vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde karşıya geçmelerine olanak sunuyor. Üst geçitlere kurulan asansörlerin sağlıklı bir şekilde çalıştığının takip edilerek, herhangi bir arıza durumunda müdahale edebilmek amacıyla üst geçitlerin çeşitli noktalarına kameralar yerleştirildi. Ayrıca acil durumlar için de telefon tertibatı bulunuyor. Meydana gelebilecek arıza ve elektrik kesintilerinde vatandaşların mağdur olmaması için asansörlere aküler takıldı. Olası olumsuzluklarda aküler sayesinde asansör en yakın kata çıkarak kapılarını açıyor.

  Malatya 2014 yılında büyükşehir belediye statüsüne kavuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi ise 1989´da kuruldu. Yukarıdaki nüfusa ve kilometreye düşen insan sayısına bakar isek, Malatya´daki bu haberi okuyunca hemen aklımıza ?Malatya´ya var da bize yok mu?? demekten kendimi alamadım.

  Daha metro istasyonlarının büyük bir çoğunluğunda asansör eksiklikleri var. Kimi yerde insanlar 3 kat merdivenlerden yürüyerek çıkmak zorunda kalıyor. Hastası, yaşlısı olanlar, gerçekten zorlanıyor.

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü seçimden önce ?Adana´nın makus talihini değiştirmek üzere yola çıktık? diyordu. ?Konforlu bir toplu taşımacılık gerçekleştireceğiz. Engelleri unutacağız. Şehrin tüm bölümleri eşit ve adil hizmet alacak. Gençlerimiz çocuklarımız yaşlılarımız kadınlarımız huzurlu yaşayacak. Böyle bir kent anlayışını öngören belediyecilik uygulayacağız? demişti.

  İşte önümüzde bir Malatya örneği var. Gerek üst geçitlerimize, gerekse metro içinde eksik olan yerlere yürüyen merdivenleri tamamlamaları için, kendilerine küçük bir öneride bulunmak istedim.

  Adana´ya göre daha küçük olan Malatya´da olan bu çağdaş hizmet, Adana´da niçin olmasın?"

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —