Tarih: 25.03.2017 11:25

YARKADAŞ: ?BU FOTOĞRAF DEVLETİN İFLASIDIR?

Facebook Twitter Linked-in

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP devlette ne hukuk bıraktı, ne etik, ne de ahlak" dedi.


Şırnak´ın Silopi İlçesi´nde Evet propagandası yapan gazetelerin dağıtımına polislerin katıldığı fotoğrafa tepki gösteren CHP´li Yarkadaş, "Bu devletin iflasıdır. Adalet yoksa devlet de kalmaz. Vatandaş devlete nasıl güvenecek?" diye sordu.

AKP´nin tüm kamu kurumları ile kamu personelini EVET kampanyası için seferber ettiğini belirten Yarkadaş, "Şırnak´ın Silopi ilçesinde bu durum zirveye çıktı. Polisler EVET propagandası yapan gazeteyle poz verdi" dedi.

AKP´nin devletin tarafsızlığını ortadan kaldırdığını belirten Yarkadaş, "Vatandaş bu manzarayı görünce devlete olan inancını kaybeder. Hayır oyu verecek bir yurttaş, o polislere nasıl güvenecek" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun konuya ilişkin açıklama yapması gerektiğini belirten Yarkadaş, "Polise kampanyalara katılması için talimat mı veriyorsun?" Sorusunu yöneltti.

Polisin AKP´nin kolluk gücü haline getirilmesinin Türkiye´ye onarılması mümkün olmayan zararlar vereceğini söyleyen Yarkadaş, "AKP bu yanlıştan dönsün... Polis bir partinin kolluk gücü değil, herkesin polisi olsun" dedi. 

AKP´Lİ BELEDİYE DE AYNI YOLDA

Öte yandan, CHP´li Barış Yarkadaş, AKP´li Şanlıurfa Belediyesi´nin hazırlattığı EVET yazılı bilboardı da eleştirdi. Yarkadaş, "Belediyenin imkanlarını kişisel çıkarları için kullanmakta sakınca görmüyorlar. Yaptıkları açıkça suçtur´´ dedi.

Yarkadaş, bilboarddaki imla hataların ise ayrı bir tartışma konusu olduğunu söyledi.(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —