Tarih: 21.01.2017 19:47

WASHINGTON´DA KADINLAR TRUMP´A KARŞI YÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

?Women´s march? yani kadın yürüyüşü adı altında düzenlenen protesto gösterisi için onbinlerce Amerikalı başkent Washington´a akın etti. Çoğu kadın göstericilere Trump karşıtı erkekler de destek veriyor.

VOA Amerikenın Sesi internet sitesindeki haber göre göstericiler pembe bereleriyle, Kongre binasının önünde toplanarak, Trump karşıtı pankartları ve bayraklarıyla 3 kilometre uzunluğundaki Ulusal Park´ta yürüyüşe geçti. Gösterinin Beyaz Saray önünde tamamlanması planlanıyor.

Amerika´nın Sesi´ne konuşan bir gösterici, hakkını savunmak ve sesini duyurmak için Arizona´dan geldiğini söyledi. Indıana´dan gelen bir gösterici de Trump´ın kadın sağlığı konusundaki politikalarından endişe ettiğini belirtti.

Gösteriye ünlü isimler de katılıyor. Müzisyen Katy Perry ve Cher´in yanı sıra oyuncular Danai Gurira, Padma Lakshmi, America Ferrera, Scarlett Johnansson ve Gloria Steinem, Kadın Yürüyüşü´ne destek veren isimler.

Gösteriyi organize edenler, Donald Trump´ı protesto edenlerin sayısının 500 bini bulmasını beklediklerini söylüyor. Washington dışında dünyanın dört bir yanında 673 gösterinin daha olduğu belirtiliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —