Tarih: 21.01.2021 10:41

Viyana Filarmoni Orkestrası'ndan seyircisiz konser

Facebook Twitter Linked-in

Bu seneki organizasyonda İtalyan orkestra şefi Riccardo Muti ve orkestra ekibi, ağırlıklı olarak bir dönem Osmanlı sultanlarıyla da yakın ilişkilerde bulunan Strauss Kardeşlerin (hanedanı) eserlerine yer verdi.

Avusturya'nın mimarisiyle meşhur Viyana Müzik Derneği Konser Salonu 2020'nin son günlerinde polka ve vals ezgileriyle doldu. Salonda seyirciler yoktu ancak konser tüm dünyada canlı olarak yayınlandı. Strauss Hanedanı ve onların çağdaşlarının icra ettiği bir klasik müzik şöleni.

Riccardo Muti, Orkestra Şefi: "Müziğin insanlara verdiği ümit, bu sene çok daha anlam taşıyor, çok daha derin manaları var. Çünkü Strauss'ların yaptığı müzik size neşe ve mutluluk verirken aynı zamanda sizi hüzünlendirir ve nostalji kokar."

Daniel Froschauer, Viyana Filarmoni Orkestrası Başkanı: "Strauss kardeşlerin yaşadığı dönemdeki diğer müzisyenlerin bestelerini de çaldığımız için mutluyum. Bu müzik tarzı, Strauss'larınkine benziyor ama biraz farklı.

Bu müzisyenler arasında "Şair ve Köylü" operasıyla tanınan Avusturyalı besteci Franz von Suppé de yer alıyor (Kaynak:euronews)

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —