Tarih: 22.03.2019 10:29

Venezuela´da gerginliği tırmandıran gözaltı

Facebook Twitter Linked-in

Venezuela´da yaşanan yönetim krizinin yansımaları sürerken Bolivarcı İstihbarat Servisinin (Sebin) kendisini Venezuela´nın geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido´nun ofisi başkanı Roberto Marrero´na baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi. Yaşananlar sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Guaido, ofis başkanının derhal serbest bırakılmasını istediğini belirterek, "Ofisimin şefi Roberto Marrero´yu kaçırdılar. Tüfek ve el bombası yerleştirdiler.? dedi. 

Öte yandan Ulusal Meclis üyeleri Marrero´nun evinin aranmasından sonra oluşan ortamın videolarını sosyal medyadan paylaştı. 

ABD ve Avrupa´dan açıklamalar geldi 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ?ABD, Maduro´nun güvenlik hizmetlerinin, geçici devlet başkanı Juan Guaido´nun ofis başkanı Roberto Marrero´nun gözaltına alınmasını kınıyor.? şeklinde bir mesaj yayınladı. ABD´nin Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams da, ?Yasadışı araştırmalara karışan bireyler için sonuçlar olacak.? şeklinde açıklamada bulundu. 

Avrupa Diplomasisi Sözcüsü Maja Kocijanciç ise konuyla ilgili, "AB, Marreo´nun derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını istiyor.? ifadelerini kullandı. 

?Yorulanın kaybedeceğini anlayalım? 
Marrero´nun ise son Guaido´ya gönderdiği son mesajda, ?Şu anda benim evimdeler. SEBIN burada. Maalesef bana da geldiler. Kavgayı sürdürün, durmayın, devlet başkanını (Juan Guaid) koruyun. Tanrı´nın istediği budur. Tanrı sizi korusun. Güçlü olun ve inanın. İnsanlar bu yüzden durmamalı. Yorulanın kaybedeceğini anlayalım.? dediği kaydedildi. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —