Venezuela Yüksek Mahkemesi, Guaido´nun dokunulmazlığını kaldırdı

Venezuela Yüksek Mahkemesi, Guaido´nun dokunulmazlığını kaldırdı

Venezuela Yüksek Mahkemesi, kendisini devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´nun meclis dokunulmazlığının kaldırılması kabul etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Maike Moreno, muhalefet lideri aleyhine alınan kararın Kolombiya´ya yaptığı iz

Nicolas Maduro rejimi kendisini geçici devlet başkanı ilan Juan Guaido´yu gözaltın alabilme konusunda yeni bir adım attı. Venezuela Yüksek Adalet Divanı (TSJ), Chavista Ulusal Kurucu Meclisine (ANC) muhalefet liderinin meclis dokunulmazlığını kaldırmasını kabul etti. 
´Ulusal Meclis´ten de talep edildi´ 
Ülkedeki en yüksek mahkemenin kararı başkan Maikel Moreno tarafından açıklandı. Moreno açıklamasında, "Ulusal Kurucu Meclis başkanından, Juan Guaido´nun mahkeme tarafından getirilen tedbirleri ihlal ettiği için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedik? ifadelerini kullandı. 
´Soruşturulma başlatılması istendi´ 
Venezuela Adaleti, Guaido´nun TSJ´nin kendisine verdiği ?ülkeyi terk etme yasağı? uyarısına rağmen Kolombiya´ya gittiği için bu kararı aldı. Moreno ayrıca Cumhuriyet Savcılığına da, soruşturma başlatmasını kabul etti. 
´Cabello´dan adalet açıklaması geldi´ 
Moreno´nun bu önlemi açıklamasının hemen ardından, Anayasa Meclisi başkanı Diosdado Cabello da, anayasaya aykırı olanlara karşı adalet uygulanacağını söyledi. 
Bu açıklamanın, Venezuela Devlet Denetçisi tarafından Guaido´ya 15 yıl boyunca kamu görevinden men edilmesinden birkaç gün sonra yapılması dikkat çekti. Alınan bu karar sonrasında kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido´nun tutuklanma tehdidi büyüdü. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı