Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:“Yabancı bankalar millileştirilmeli
SİYASET 15.04.2020 20:02:00 633 0

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:“Yabancı bankalar millileştirilmeli"

Türkiye’de bankalardan kaynaklı sorunlara değinen Doğu Perinçek, yabancı bankalar için millileştirme seçeneğini önerdi. Perinçek, bankacılıkta önceliğin üreticilerin menfaatleri olmasını gerektiğini söyledi.

 Doğu Perinçek, Türkiye ekonominin yaşadığı ciddi problemler karşısında kesin ve ertelenemez çözümleri anlattı. Perinçek, “Banka sayısı azaltılmalı, bankacılıkta millileştirme olmalı ve Merkez Bankası para basmalı” dedi. İçişleri Bakanı’nın göreve dönmesini yorumlayan Perinçek, “Türkiye bu sorunu devletinve milletin ortak tavrıyla çözmüştür. PKK ve FETÖ’nün kampanyaları karşısında Soylu durumu daha da kuvvetlendi” dedi.

         Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gündemdeki tartışmalara ilişkin soruları Ulusal Kanal’da yanıtladı. Türkiye’de bankalardan kaynaklı sorunlara değinen Doğu Perinçek, yabancı bankalar için millileştirme seçeneğini önerdi. Perinçek, bankacılıkta önceliğin üreticilerin menfaatleri olmasını gerektiği şu sözlerle ifade etti:

         ÜRETİCİYE HİZMET EDECEK BANKA

“İhtiyaçtan fazla banka var. Bankacılık sisteminde de millileşmeye gitmemiz lazım. Bu olana kadar en azından, bankaların milli politikaların yönlendirilmesi ve kontrolü altında olması gerekiyor. Atatürk döneminde olduğu gibi esnaf için Halk Bankası, tarım üreticileri için Ziraat Bankası, madencilikte Etibank gibi sektör bankaları, sanayiye hizmet eden bankaları örgütlememiz lazım”

         TCMB’NİN ÖZERKLİĞİ

Merkez Bankası’nın (TCMB) bu süreçteki rolüne dikkat çeken Perinçek, TCMB’nin özerkliğine karşı çıktı ve “Para basacağız” dedi. Perinçek şunları söyledi: “Merkez bankasının da devletin hükümetin emrinde olması ve Türkiye’nin üretim devriminin hizmetinde olması gerekir. IMF’nin dayatmasıdır biliyorsunuz. Bir para basmayacaksınız, iki Merkez Bankası Özerk olacak, ona karışmayacaksınız. E tabi özerk olmayacağına göre Merkez Bankası dünya merkezlerinin kontrolünde olacak, onu istiyorlar.

         TASARRUF İÇİN PARA BASMAK

         “Bizim Üretim Devrimi programımızın 18. maddesinde para basılması ön görülüyor. Bakın şimdi herkes para basmaktan yana. Eskiden IMF ‘Para basamazsın, döverim seni’ diyordu. Artık Türkiye onları dinlemiyor ve para basmaya başladı. Para basmak aynı zamanda bir tasarruf politikası. Para basarak cebinde para olan insanların, cebindeki para miktarı oranında bir vergi toplamış oluyorsunuz. Aynı zamanda piyasadaki kredi ve nakit para ihtiyacını da karşılamış oluyoruz.

         IMF’YE BAŞVURUR MUYUZ?

Vatan Partisi Genel Başkanı, “Türkiye tekrar IMF’ye başvurmak zorunda kalır mı?” sorusuna yanıt verdi: “Türkiye’nin önünde, istihdam ve üretim odaklı bir çıkış yolu var, başka bir çıkış yolu yok. IMF’nin öcüleri var, yani bizi korkuttuğu bazı etkenler var. IMF diyor ki; ‘Siz maliyet enflasyonu olun, kendiniz üretmeyeceksiniz, kömürü Zonguldak’tan çıkarmayacaksanız. Pamuğu Iğdır’a Adıyaman’a, Söke’ye ekmeyeceksiniz. Kendi gümrüklerinizi kesinlikle dikmeyeceksiniz, Avrupa Birliği Gümrük Birliği’ne bağlılığınız devam edecek, paranızı basmayacaksınız. Çarşılarınızda bizim dolarlarımız, eurolarımız dolaşacak’ Bu şekilde dayattığı bir programı var IMF’nin. Türkiye’nin içine girdiği dönem ile IMF’nin bize dayattığı program arasında taban tabana bir zıtlık var. Bu nedenle  Türkiye’nin tekrar bir IMF sürecine girmesi mümkün değildir.

        SOYLU’NUN GÖREVE DÖNMESİ

        Perinçek, bütün Türk milletinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun arkasında durduğunu belirtti, PKK ve FETÖ’nün yürüttüğü kampanyalara dikkat çekti: “İçişleri Bakanı’nın ona karşı PKK ve FETÖ’nün  yürüttüğü kampanyalar karşısında durumu daha da kuvvetlenmiş oldu. Bütün Türk Milleti’nin desteği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın olumlu tavırları sonucunda şimdi görevini daha verimli, daha etkili şekilde yürütecektir. Türkiye, bu sorunu milletin ve devletin ortak tavrıyla çözmüştür. 

         “Biraz evvel bu programa girmeden önce beni Diyarbakır Anneleri aradılar. Dediler ki, ‘ İçişleri Bakanına cep telefonundan ulaşabiliyorduk, konuşabiliyorduk. Ama şimdi, cep telefonu değiştirilmiş biz nasıl bakanımıza ulaşabiliriz?’ Diyarbakır anneleri de Süleyman Soylu’yu seviyor, destekliyor. Çünkü İçişleri Bakanı, FETÖ ve PKK’ya karşı kararlı mücadele yürütüyor. Emniyet teşkilatı da kendisini benimsedi. O bakımdan, bu istifanın kabul edilmemesi ve Sayın Bakan’ın göreve devam etmesi milletin arzusuydu. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu arzuya uygun bir şekilde karar verdi.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false