"VALİ BEY`E ADANA`YA GELECEĞİM ORADA KONUŞACAĞIM DEDİM"

Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu`na `Cumhurbaşkanı meydana inmesin` diye yapılan başvuruların reddedildiğini belirterek, Adana`ya gideceğim orada da müracaat etmişler. Vali beye dedim ki, `Oraya geleceğim ve orada konuşacağım`. Çünkü ben cumhur

Antalya`da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz Antalya için Antalya`yla birlikte 81 vilayet için hatta sınırların ötesinde tüm kardeşlerimiz için proje üretiyoruz, birileri bundan etkilenmiş, yüzyılın projesi diye bula bula bizim kanal İstanbul projesini bulmuşlar" şeklinde sürdüren Erdoğan şunları söyledi:

"2100 seçimlerinde demiştim ya, bir yanında 1 milyon diğer yanında 1 milyonluk şehir. Bunu bulmuş, şimdi herkes dalga geçiyor, madem heveslendin bu işe, kafanı kullan, ekipler kur, elle tutulur bir proje ortaya koy. Her işleri böyle. Ciddiyet yok. Milleti ciddiye almıyor, millet de onları. 6 yıl SSK genel müdürlüğü yaptı. Kardan aldı, zarara getirdi. İtiraf etti. `10 yıl önce daha iyiydi` dedi. Hijyen diye bir şey kaldı mı hastanelerde, o dönemleri yaşayanlar bilir. İşçi emeklileri o kuyruklarda ne çileler çekti. Şimdi kalkmış, emeklilere zamdan bahsediyor. Zaten asgari ücret açık artırmaya çıktı. Böyle siyaset olur mu? Diyor ki bu projeyle işsizlik 20 yıl sonra yüzde 5’e düşecek. Başka yerlerde bana dört yıl verin işsizliği sıfıra indireyim diyordu. Bir taraftan bunu diyorsun, sonra bu projeyle yüzde 5’e inecek diyorsan. Akşam başka, sabah başka konuşuyor. Üzerinde konuşmaya bile değmez ama milletim bunların gerçek yüzünü görsün istiyorum. Kardeşlerin onların hayal bile etmekte zorlandığı işleri şu anda büyük ölçüde zaten tamamlamış durumdayız."

"HALKIMLA BENİM ARAMA GİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Yüksek Seçim Kurulu`na diyor ki, `Cumhurbaşkanı meydana inmesin`. Hepsi reddediliyor. HDP`de müracaat etti, ona da ret. Adana`ya gideceğim orada da müracaat etmişler. Vali beye dedim ki, `Oraya geleceğim ve orada konuşacağım` çünkü ben cumhurun başkanıyım. Halkımın başkanıyım. Halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez. Bu ülke hukuk devletidir. İşte bugün sizlerle beraberim. Cumhurbaşkanlığı tarafsızlık ilkesini çiğniyormuş. Tüm partilere eşit mesafedeyim. Ancak taraf olmaya gelince milletin tarafındayım. Milletime karşı yanlış yapıldığında oradayım. Asla tarafsız kalamam. Siz bana görevi böyle vermediniz mi, ben de gereğini yapıyorum."

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı