VALİ ELBAN HÜSNÜ M.ÖZYEĞİN ORTAOKULUNUN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
EĞİTİM 29.12.2022 08:18:00 2164 0

VALİ ELBAN HÜSNÜ M.ÖZYEĞİN ORTAOKULUNUN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde bir süre önce yıkılan Mehmet Akif Ortaokulunun yerine Hayırsever İş İnsanı Özyeğin'in bağışıyla Adana Valiliği himayesinde yeni ortaokul binası inşa edildi.

Vali Dr. Süleyman Elban, Hüsnü M. Özyeğin Ortaokulunun açılış törenine katıldı.

Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde bir süre önce yıkılan Mehmet Akif Ortaokulunun yerine Hayırsever İş İnsanı Özyeğin'in bağışıyla Adana Valiliği himayesinde yeni ortaokul binası inşa edildi. 24 derslikli okulun açılış törenine Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, okulun idari personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında bir konuşma gerçekleştiren

İş İnsanı Özyeğin; kurucusu olduğu Vakıf tarafından tamamlanan 27’nci okulun açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. 50 yıl önce ticaret hayatına başladığında, ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar verdiğini ve daha sonra vakıf kurarak çok daha kapsamlı çalışmalar yaptıklarını aktararak “2008 yılında ise en büyük hayalimi gerçekleştirerek, gençlerin geleceğine yatırım yapmak ve ülkesine katkı sağlayan dünya vatandaşları yetiştirmek amacıyla Özyeğin Üniversitesini kurdum. Bugün Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ve ürettiği bilimsel çalışmalar, sadece Türkiye değil, dünyada fark yaratıyorlar. Bu vesileyle, buradaki öğrencilerimizi bir gün Özyeğin Üniversitesinde öğrenci olarak görmeyi çok isterim.'' diye konuştu.

Vali Elban törende yaptığı konuşmada “Gelişmiş bir ülke olmanın en önemli kriterlerinin başında eğitimle ilgili olan konular gelir. Üniversite sayılarınız, üniversitedeki yayınlarınız, dünya sıralamasındaki yeriniz, okuryazarlık oranınız, eğitimdeki kaliteniz, yaygınlığınız, çeşitliliğiniz, devlet olarak eğitime ayırdığınız kaynak, eğitimde görev alacak öğretmenlerin ve eğitim camiasındaki personelle ilgili yaptığınız yatırımlar ne kadar çoksa o ülke gelişmiş ya da gelişme konusunda çok üstün gayretleri olan bir ülkedir. Özellikle artık Devletimizin bütçesinde birinci kalem eğitime ayrılıyor. Bu durum hakikaten memnuniyet verici. Ancak çok dinamik bir ülkede yaşıyoruz. Nüfusu hızla artan ve bunun neticesinde de eğitim ihtiyaçları da her geçen gün artan öbür tarafta da dünyadaki yeniliklere uyum sağlamak için de eğitimde sürekli kaynağa ihtiyacı olan bir ülkeyiz. Bütçede önceliği eğitime verseniz bile bu ihtiyaçları süratli bir şekilde tamamlamamız ya da açığın hızlıca kapanması her zaman mümkün olmayabilir. Onun için de mutlak suretle özel sektörden de katkıya ihtiyaç var. Hüsnü Özyeğin gibi hayırsever insanlara ihtiyaç var. Hayırseverlerimizin; özellikle eğitim kurumlarının binaları, yurtlar ve diğer spor kompleksi gibi tamamlayıcı yapılara yaptıkları destekler bu alandaki açığımızın hızlıca kapanmasına ve bu alandaki kalitenin çok süratli bir şekilde yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla onlarca okul ve yurt binası yapan Hüsnü Özyeğin Beyefendiye ve onların kurmuş olduğu Vakıfta görev alan herkese huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İlimizin en eski mahallelerinden biri olan Yeşilyurt Mahallesi’nde böyle güzel bir okulun yapılması ve pırıl pırıl yavrularımızın burada huzur içinde ve sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için sundukları katkıdan dolayı kendilerine ve Vakfına bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi.

Zengin olmanın sadece çok parası olmakla değil gönül zenginliğiyle olduğunu belirten Vali Elban “Hüsnü Özyeğin Beyefendi de bu gönül zenginliğiyle, ülkemizdeki eğitime vermiş olduğu destekle ülkemizin en zengin insanlarından birisi olduğunu göstermiştir. Ben ilimize ve ülkemizdeki eğitim hayatına vermiş olduğu katkılardan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu işi sadece gönül zenginliğiyle değil yurt dışı tecrübesi ve dünya vizyonuyla yaptığını ve bu işin nasıl yapılacağını çok iyi bildiğini biliyorum. Kurmuş olduğu özel üniversiteyi çok kısa bir süre içinde ülkemizin en iyi üniversitelerinden birisi haline getirdi. Kendisi herhangi bir maddi beklentisi olmadan üniversiteyi finanse eden bir hayırseverdir. Dolayısıyla ülkemiz adına, insanlık adına, eğitime vermiş olduğu bu katkı için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu binanın yapılmasında kendilerinin maddi katkıları çok büyük elbette ki, ancak binanın yapım aşamasında katkısı bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüz ve personelinin, İlçe Kaymakamımız ve Kaymakamlık personelimizin, YİKOB personelimizin ve teknik personelimizin buranın yapımının tamamlanmasında ciddi katkıları oldu. Her şeyden önce kazasız belasız tamamlandı. Emekleri için çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun yavrularımızın iyi bir vatandaş, iyi bir insan ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını düşünüyorum.” diyerek okulun Adana'ya hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdelenin kesilmesiyle süren tören; halihazırda 1.145 öğrencisi ve 76 öğretmeni bulunan okulun binasında incelemelerde bulunulmasıyla sürdü.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false