Tarih: 02.07.2016 08:45

?ULUSAL BAYRAMLARA YASAK, KÖPRÜ AÇILIŞINA İZİN NEDEN??

Facebook Twitter Linked-in

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Osmangazi köprü açılışını eleştirdi.  Gürer TBMM´de yaptığı konuşmada şöyle dedi:


?İstanbul Atatürk Havalimanı´na elini kolunu sallayarak giren teröristler nedeniyle 43 can yitirdik. Acı çok büyük. Terörü lanetliyorum. 

Bu acı dinmeden İstanbul-İzmit bağlantı köprüsü açılış töreni yapılacak. Millî Mücadele sonrası şehit çocukları için düşünülerek belirlenen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları iptal edilmişti. Daha önce de ulusal bayramlardan ve ulusal duygularla kutlanan törenlerden iptal edilenler oldu. Ulusal bayramın şehitlerle bir bağı vardı ama kutlamalar yapılmadı. Bu ülkede uzun süredir ilk kez, bir gün de olsa ulusal yas ilan edildi ama bu köprü törenle açılıyor. Bu anlayışı anlamak olası değildir. Köprü açılışı bu kadar ertelenemez, önemli ve törensiz yapılamaz bir olay mıdır? Ayrıca Anıtkabir´e saygı yürüyüşünü ciddi ihbar var diye güvenlik gerekçesiyle iptal edenlerin köprü açılışında böylesi bir istihbarat alıp almadıkları da kamuoyuna açıklanmalıdır. Yetkililerin titizlikleri ulusal bayramlar ve Atatürk´le ilgili anmalarda mı depreşmektedir??




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —