Tarih: 14.03.2022 10:45

Ukrayna’da Çatışmalar Yoğunlaşıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kuşatma altındaki Mariupol’un doğusundaki mahallelerin Rus güçlerin kontroluna geçtiği bildiriliyor.

Polonya sınırı yakınındaki askeri üsse yapılan saldırıda 134 kişinin de yaralandığı açıklandı.Saldırı, Rusya’nın yabancı askeri malzeme nakliyesini tehdit etmesinin ardından geldi.
30’dan fazla cruise füzesinin eğitim üssünü hedef aldığı belirtiliyor.Üs, Polonya sınırına 25 km uzaklıkta.Söz konusu üs, Amerika ve NATO ülkelerinden eğitmenlerin Ukraynalı askerleri eğittiği yer olarak kullanılıyordu.Lviv Valisi Maksym Kozytskyi, Rus füzelerinin çoğunun hava savunma sistemi tarafından vurulduğunu bildirdi.
Rusya ayrıca ülkenin batısında Ivano-Frankivsk kentindeki havaalanını da hedef aldı.
Ülkenin bazı bölgelerinde çatışmalar yoğunlaşmış durumda. Yetkililer Donetsk bölgesindeki Rus saldırılarında 1 kişinin öldüğünü 33 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Chernihiv kentinde bir binanın hedef alınması sonucu bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.
Başkent Kiev çevresindeki çatışmalar da yoğunlaşmış durumda. Kentin doğusunda bir depo füze saldırısında tahrip oldu, kuzeybatısı topçu ateşinin hedefi oldu.

Kentte, su, gıda, ilaç sıkıntısı yaşanıyor.

Kiev yakınlarındaki Irpin'de Amerikalı gazeteci Brent Renaud'un açılan Rus ateşinde hayatını kaybettiği açıklandı.Bu arada Rus askerleri kuşatma altındaki Mariupol kentine yardım ulaştırılmasını engelliyor.Yaklaşık 2200 kişinin hayatını kaybettiği kentte insani kriz yaşanıyor.Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerin kentin doğu kısmında kontrolu ele geçirdiğini kaydetti.Bu arada Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi Vadym Denysenko, güneyde Mykolaiv ve doğuda Harkiv bölgelerinde Ukrayna ordusunun karşı saldırıya geçtiğini belirtti.Associated Press, Rus tankların 9 katlı bir binayı hedef aldığını ve bir grup hastane çalışanına keskin nişancılarla ateş açtığını belirtti.
Kiev yakınlarındaki Irpin’de de sokaklarda cansız bedenler dikkat çekiyor.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —