Tarih: 16.05.2019 11:16

UEFA zengini İngilizler

Facebook Twitter Linked-in

Liverpool-Tottenham arasındaki Şampiyonlar Ligi finalini kazanan ekip, UEFA´dan 82 milyon Euro alacak. Finali kaybeden ise 78 milyon Euro kazanacak. Avrupa Ligi´ndeki Chelsea-Arsenal finalinin kazananı 22 milyon Euro, kaybedeni 18 milyon Euro alacak

Futbol tarihinde bir ilk yaşandı ve bir ülkenin dört takımı (Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal), Avrupa´nın iki büyük kupasında finale yükseldi. KPMG Football Benchmark ekibi de Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi´nde finale kalan dört İngiliz takımının UEFA´dan kazançlarını inceledi. 1 Haziran´da Madrid´deki Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak olan Liverpool ve Tottenham, finansal olarak da büyük bir kazanç elde edecek.

İNGİLİZLER FARKI GİDEREK AÇIYOR

Finali kazanan ekip yaklaşık 82 milyon Euro´yu kasasına koyarken, ikinci olan takım da 78 milyon Euro alacak. Avrupa´nın iki numaralı kupası olan Avrupa Ligi finalinde ise Chelsea ve Arsenal karşılaşacak. 29 Mayıs günü Bakü´deki mücadeleyi kazanacak ekip, UEFA´dan 22 milyon Euro alacak. Finali kaybeden takım ise 18 milyon Euro kazanacak.

BARCELONA FAIR-PLAY´İ ÇİĞNİYOR

Şampiyonlar Ligi finaline yükselen Liverpool ve Tottenham, UEFA Finansal Fair Play kurallarına da takılmıyor. UEFA´ya göre gelir-gider arasındaki fark yüzde 70´i geçmemek zorunda. Liverpool´un gelir-gider farkı yüzde 58, Tottenham ise sadece yüzde 38? Liverpool´un elediği Barcelona´nın gelir gider farkı ise yüzde 81? Şampiyonlar Ligi´nin sürpriz takımı Ajax´ın da yüzde 57´lik bir farkı bulunuyor.

YENİ ÇÖZÜMLER ŞART

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ´´Dünyanın en pahalı ligi olan Premier Lig´de mücadele eden ekipler, finansal olarak diğer ülke takımlarına göre çok rahatlar. Bu da UEFA´nın en büyük iki kupasında her zaman zirvede kalmalarını sağlıyor. UEFA kazançları da İngiliz ekiplerine ekstra finansal değer sağlıyor. Diğer ülkeler İngiliz takımlarına yetişebilmek için yeni finansal çözümler üretmeli´´ dedi.(co)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —