SİYASET 22.01.2021 11:53:00 766 0

"UCUZ EKMEĞİ YASAKLAMAK YAŞAM HAKKINA MÜDAHALEDİR"

CHP’li vekil Mahmut Tanal, halka ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştıran İBB’nin mobil Halk Ekmek büfesi uygulamasının, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genelgesiyle yasaklanmasını, “Yaşam hakkına müdahale” olarak nitelendirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin halktan gelen yoğun talebi karşılamak üzere başlattığı mobil araçlarla sağlıklı ve ucuz ekmek satışı uygulamasını engellemeyi amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genelgesine sert tepki gösterdi.

ÖNCE AKP/MHP’Lİ ÜYELER, SONRA TARIM BAKANLIĞI…

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tanal, Türkiye’nin giderek yoksullaştığı belirterek, “Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini eksiye düşüren, ekonomiyi tarumar eden, yatırımcıyı kaçıran iktidar yüzünden insanlar geçinemiyor. İstanbul’da vatandaşlar, Halk Ekmek’ten 1 liraya ucuz ekmek alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. Bu yüzden İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Halk Ekmek büfelerinin sayısını arttırmak istedi. Ancak bu girişim, İBB Meclisi’nde AKP’li ve MHP’li üyeler tarafından engellendi. İBB Başkanlığı da çözüm olarak mobil araç uygulamasını başlattı. Gayet sağlıklı ve hijyenik bir şekilde mobil araçlar aracılığıyla halkın ucuz ekmeğe erişimi sağlanıyor. Bu sefer ise Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girerek, genelgeyle mobil Halk Ekmek büfelerini engelleme yoluna gitti. Siyaset uğruna halkın ekmeğine dokunanları kınıyorum” dedi.

İKTİDARIN ÜRETTİĞİ YOKSULLUĞA ÇARE OLMAK İSTEYEN CHP’Lİ BELEDİYELER ENGELENİYOR

 

İktidarın görevini yerine getiremediği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk üstlendiğini kaydeden Tanal, “AKP iktidarı, Anayasa’nın 2. maddesinde vurgulanan sosyal devlet yükümlülüklerini yerine getirmedi. Sürekli yoksulluk üretti. 19 yılda yoksulların, fakirlerin sayısını çoğalttıkça çoğalttı. Yoksulluğa çare olmak isteyen CHP’li belediyeleri ise engelliyor. Yoksulluğu yaratan bu iktidar, yoksullukla mücadele edenlerin önünde bariyer koyan da yine bu iktidar. Böyle siyaset olmaz olsun!” ifadelerini kullandı.

KİMİN FAKİR FUKARANIN YANINDA YER ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Sırf CHP’li belediyelerin çalışmalarını sekteye uğratmak amacıyla vatandaşın temiz ve ucuz ekmeğe ulaşmasının yasaklandığını dile getiren Tanal, “Seçim öncesi, ‘CHP’li belediyeler gelirse sosyal yardımlar kesilecek’ algısı yaratmaya çalıştılar. Tutmadı! CHP’li belediyelerimiz yardımları daha da arttırdı. İktidar, vatandaşı kuru ekmeğe muhtaç eden politikalarını düzeltmek yerine sosyal belediyecilik örneği sergileyen CHP’li belediyelerle uğraşıyor. Pandemi sürecinden bu yana kimin fakir fukaranın yanında yer aldığı, kimin döviz garantisiyle iş yapan 5’li müteahhidin yanında yer aldığı ortaya çıkmış oldu” şeklinde konuştu.

YAŞAM HAKKINA MÜDAHALE

CHP’li vekil Mahmut Tanal, ucuz ekmeğe engel olmanın, Anayasa’yla, uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan yaşam hakkına müdahale anlamına geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: “İktidar, eğer sosyal devlet ilkesini yerine getirmiş olsaydı, bu sıkıntılar olmazdı. Zaten iktidar, sosyal devlet ilkesini yerine getirmeyerek Anayasa’yı ihlal ediyor. Genelgeyle ucuz ekmeği yasaklamak, yaşam hakkını kısıtlamak demektir. Anayasayla, kanunlarla, insanlıkla, toplumun değerleriyle, örf ve adetleriyle bağdaşmayan bir genelge yayınlanamaz. Tekrar tekrar altını çizmek gerekirse; Anayasa’ya, uluslararası sözleşmelere, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne, insanlığın temel yargılarına, milletimizin örf ve inancına aykırı olan bu karar, ivedilikle gözden geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli