Uçak;“Narenciyede “altın yıl” olması için çalışacağız”
EKONOMİ 22.06.2022 09:38:00 740 0

Uçak;“Narenciyede “altın yıl” olması için çalışacağız”

Türkiye’ye 2021 yılında 935 milyon dolar döviz kazandıran Narenciye sektöründe, 2022 yılında 1 milyar dolar barajını geçmek için yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Narenciyede “altın yıl” olması için çalışacaklarını dile getiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Üreticimizin alın terinin karşılığını alması için çaba gösteriyoruz. Narenciye ürünlerimizin kaliteli ve katma değerli ihraç edilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla üreticilerimize desteklerimiz artarak sürecek” şeklinde konuştu.

Muğla’ya 2 bin 500 Akdeniz meyve sineği tuzağı

Coğrafi işaret alan dünyaca meşhur Köyceğiz portakalı, Akdeniz Meyve Sineği zararlısından Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağışladığı 2 bin 500 Akdeniz Meyve Sineği Tuzağı sayesinde korunacak.

Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar 100 milyon dolar döviz kazandıran narenciye ve şeftali ürünlerinde Akdeniz meyve sineğinin oluşumunu önleyen tuzakların dağıtımı için Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Hamitköy Mahallesinde tören düzenlendi.

Türkiye’nin en kaliteli portakallarının Antalya Finike ve Muğla Köyceğiz’de üretildiğini belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve ekibiyle çok uyumlu bir çalışma yürüttüklerini, Muğla’da üretilen tarım ürünlerinin kalitesinin artması için iş birliklerinin artarak süreceğini dile getirdi.

“Portakal, Limon ve Nar üretimi Muğla’da çok öne çıkıyor” diyen Uçak, “Köyceğiz portakalının coğrafi işaret almasına çok sevindik. Köyceğiz’de çok bilinçli üretim yapılıyor. Çok çalışkan üreticilerimiz var. Üreticilerimize desteğimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” diye konuştu.

Pandemi döneminde 2 yıl çok zorlu bir süreçten geçtiklerine vurgu yapan Uçak, bu süreçte Üreticiler, Kamu ve ihracatçılar gece-gündüz çalışarak üretimi ve ihracatı kesintisiz sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Muğla’nın tarımsal üretim açısından zengin bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunun altını çizen Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Köyceğiz Belediyesi, Köyceğiz Ziraat Odası ve ilgili STK’ların çalışmalarıyla 2021 yılında başlattıkları çalışmayı 24 Mayıs 2022 yılında sonuçlandırarak Köyceğiz portakalına coğrafi işaret kazandıklarını belirtti.

Muğla’da tarımsal ilaçlamada kullanılan ilaçların atıkları için 13 ilçede 456 noktada atık toplama sistemi kurduklarını anlatan Saylak, “Atıklarımızı derelere doğaya karışmadan bertaraf ediyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı gıdalar tüketmesi için biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerini artırmamız gerekiyor” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli