Tarih: 19.06.2017 13:23

Türkiye´nin en değerli takımı Beşiktaş

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´i zirvede tamamlayarak üst üste 2. şampiyonluğuna uzanan Beşiktaş, ligin maddi anlamda da en değerli takımı oldu. Futbol piyasa değerlerini ölçen Transfermarkt verilerine göre, siyah-beyazlı takım Süper Lig´in en pahalı ekibi oldu. Geçtiğimiz sezonun kadrosu üzerinden yapılan güncel değerlemede, Beşiktaş´ın piyasa değeri 105.7 milyon Euro olarak belirlendi. Geçen sezonu bu anlamda zirvede tamamlayan Fenerbahçe ise 101.4 milyon Euro´luk piyasa değeriyle 2. sıraya geriledi.

Fenerbahçe´de büyük düşüş

Sezon başında 160 milyon Euro piyasa değeri olan sarı-lacivertli takımda bütün futbolcular değer kaybetti. Sezon boyunca yaşanan kötü gidişatın ardından futbolcuların yaşadığı form düşüklüğü, piyasa değerlerine de yansıdı. Bu yansımayla birlikte Fenerbahçe, 59 milyon Euro´ya yakın değer kaybetti. Sarı-lacivertlilerin güncel piyasa değeri 101.4 milyon Euro olarak belirlendi. Geçtiğimiz sezon kadro değeri 100 milyon Euro olan Galatasaray´ın da değeri 81.7 milyon Euro´ya düştü. Ancak Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray´ın belirlenen bu piyasa değerlerine, takımdan ayrılan ve kiralık olarak forma giyen futbolcular da dahil. Bu isimleri çıkardığımız zaman 3 takımın da piyasa değeri oldukça düşüyor.

Zirvede yine Beşiktaş var

Kiralık olarak forma giyen ve takımdan ayrılan isimleri kadrolardan çıkardığımızda Beşiktaş´ın değeri 88 milyon 200 bin Euro, Fenerbahçe´nin değeri 79 milyon 650 bin Euro, Galatasaray´ın değeri ise 59 milyon 250 bin Euro´ya geriliyor. Siyah-beyazlı ekipte kiralık olarak forma giyen Aboubakar, Utku Yuvakuran, Atınç, Ersan Gülüm ve Demba Ba´nın kadrodan çıkmasıyla Kartal´ın piyasa değeri 88 milyon 200 bin Euro´ya geriliyor. Siyah-beyazlıların kadrosunda bulunan Talisca ise bu değerlendirmeye dahil. Beşiktaş, Talisca´nın kiralık sözleşmesini 1 yıl daha uzatmıştı. Fenerbahçe´de kiralık oynayan futbolcu sayısı 4. Fabiano, Karavaev, Sow ve Lens´i kadronun dışında tuttuğumuzda sarı-lacivertli ekibin değeri 79 milyon 650 bin Euro´ya geriliyor. Galatasaray´da kiralık olarak forma giyen tek isim Josue. Ancak sarı-kırmızılılar Chedjou ve Sabri ile yolları ayırırken, Podolski ve Bruma da başka takımlara satıldı. Bu 5 ismin ayrılmasıyla Galatasaray´ın kadro değeri 59 milyon 250 bin Euro´ya geriledi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —