Türkiye´deki çiftlerin 5´te 3´ü kazançlarını ortak hesapta topluyor.

Türkiye´deki çiftlerin 5´te 3´ü kazançlarını ortak hesapta topluyor.

15 ülkede gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkiye´de çiftlerin yüzde 59´u yani her 5 çiftten 3´ü, kazancını birlikte yönetmeyi tercih ediyor ve birlikte birikim yapmanın ilişkilerine de iyi geldiğini düşünüyor.

 

Türkiye´de ortak kazanç yönetimi yüzdesi Avrupa ortalamasının üzerinde
Yayınlanan son sonuçlara göre; Amerikalı çiftlerin yüzde 65´i,Avustralyalı çiftlerin yüzde 61´i, Avrupalı çiftlerin ise yüzde 53´ü kazançlarını birlikte yönetiyor ve birlikte birikim yapıyor. Türkiye ise bu konuda yüzde 59´luk bir oranla Avrupa ortalamasının üzerinde ve 13 Avrupa ülkesi arasında 4´üncü sırada yer alıyor. Yani Türkiye´de her 5 çiftten 3´ünün kazanç ve harcamaları ortak yönetiliyor ve bu durum ilişkilerini de olumlu yönde etkiliyor. Türkiye´de her 10 çiftten 7´si ortak bütçe yönetiminin ve para hakkında konuşmanın ilişkilerini ve finansal durumlarını güçlendirdiğini belirtiyor.

Türkiye´de çiftlerin yarısından fazlası "Eşimle ortak hesap açarım" diyor
Sonuçlara göre, "Eşimle ortak banka hesabı açarım" diyenlerin oranı Türkiye´de Avrupa´ya nazaran daha yüksek. Söz konusu oran Türkiye´de yüzde 52.2 iken, Avrupa´da bu oran yüzde 36.6´da kalıyor. Eşiyle bütçe toplantısı yapmayı heyecanlı bulanların oranı ise Avrupa´da yüzde 17.4 iken, Türkiye´de yüzde 25.4.

Ortak birikim sahibi çiftler daha mutlu
Araştırma sonuçları, birikim yapmanın getirdiği konfor hissinin, ilişkilerin genel mutluluğunu da etkilediğini ortaya koyuyor. İlişkisinde mutlu olduğunu söyleyen çiftlerin yüzde 55´i kazançlarını ortak yönetiyor. Çiftlerin yüzde 72´si ise ortak birikim yapmanın partnerlerine daha yakın hissetmelerini sağladığını ifade ediyor. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı