TÜRKAN PAMUK’UN TARLA GÜNÜNE TÜRKAN ŞORAY KATILDI
TARIM 29.09.2022 11:29:00 9641 0

TÜRKAN PAMUK’UN TARLA GÜNÜNE TÜRKAN ŞORAY KATILDI

Yeşlilçam’ın Sultanı Türkan Şoray, adının verildiği pamuk çeşidinin hasadına katılarak,"Pamuk çeşidine adının verilmesinden dolayı onurlandığını ifade ederek, "Çukurova denilince pamuk akla gelir" dedi.


 
HABER: VAHİT ŞAHİN
Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Çiçekli Mahallesi'nde Serdar Mart'a ait tarlaya bin 500 dönüm ‘Türkan' cinsi pamuk ekildi. Ekilen pamukların hasadı için tarla günü düzenlendi.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus'un Çiçekli Köyünde düzenlenen pamuk hasadına katılan Türkan Şoray, araçtan indiği sırada bir köylü kadın yazma taktı ve "Kadir İnanır'ı niye getirmedin?" diye sordu. Şoray, bu soruya gülerek yanıt verdi.
"AVRUPA'DA PAMUK ÇEŞİDİNE PRENSESLERİN ADI VERİLİYOR"
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay, yaptığı açış konuşmasında Avrupa'da üretilen pamukların çeşidine o ülkelerin prenseslerinin adını verildiğini, kendilerinin de Çiçekli Köyünde ıslah edilerek ekilen pamuk çeşidine Türkiye'nin Sultanı Türkan Şoray'ın adını verildiğini kaydetti.
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Müdürü Abdullah Çil de pamuk çeşitlerinin geliştirilmesi için başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çil, geliştirilen çeşitlerle Türk tarım ve ekonomisine katkı sunduklarını kaydederek, "Çeşitlerimizi geliştirirken özelliklerine, hikayelerine ve önemli değer katan kişi ve kurum isimleri veriyoruz. Bu çeşide Yeşilçam'ın en değerli, hoş ve naif sanatçısının ismini verelim dedik ve adının Türkan olmasına karar verdik. Bundan sonra adı sadece Yeşilçam'da değil, bizim topraklarımızda yeşersin, değer ve hayat bulsun. O çeşit yaşadıkça, tarla ekildikçe onun ismi anılsın, herkes onu bilsin" dedi.
ŞORAY,"BUGÜNÜ ASLA UNUTMAYACAĞIM"
Çil'den sonra kürsüye davet edilen Türkan Şoray, bugünün kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade ederek, emekçi kadın işçilerle bir arada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. 
Şoray,"Pamuk çeşidine adının verilmesinden dolayı onurlandığını ifade ederek, "Çukurova denilince pamuk akla gelir. Pamuk, Çukurova'nın altınıdır, en büyük değeridir. Pamuk çeşidine adımın verilmesi beni son derece onurlandırdı. Bu onuru hayatım boyunca taşıyacağım. Çok teşekkür ediyorum. Dileğim, daha çok üretim olsun. Adana pamuklara bürünsün. Pamuk yürekli Adanalıların pamukları bol olsun. Hayatımın en güzel anlarından birini yaşamama sebep oldunuz. Bunu hiç unutmayacağım. Pamuğun Sultanı olmak çok güzel bir şey" dedi.
KARALAR DUYGULANDI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan karalar törende yaptığı konuşmada 64 yaşında olduğunu, pamuk tarlasına gelince babasını, annesini ve kardeşlerini hatırladığını belirterek, duygulandı. Konuşmakta zorlanan Karalar'a görevliler tarafından su verildi. Daha sonra konuşmasına devam eden Karalar,  1924 yılında Atatürk tarafından kurulan tarımsal araştırma enstitülerinin çok başarılı çalışmalar yaptığına değinerek, Atatürk’ün o dönemde ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunu dile getirdi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan karalar, Türkan Şoray'a ve katılanlara ve üreticilere teşekkür etti.
TÜRKAN ŞORAY’A PLAKET VERİLDİ
Daha sonra Türkan Şoray, üretici Serdar mart ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Müdürü Abdullah Çil'e Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından plaket verildi.
Plaket takdiminden sonra Türkan Şoray, yetkililerle birlikte pamuk tarlasına girerek, pamuk topladı. Türkan Şoray daha sonra hayranları ile fotoğraf çektirdi.
Törene Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay ve köylüler katıldı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false