Tarih: 15.03.2017 15:27

?TÜRK VATANDAŞLARININ ONURU BÖYLE UCUZ SİYASİ MANEVRALARA ALET EDİLMEMELİDİR?

Facebook Twitter Linked-in

- CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın Almanya ve Hollanda´yı Türkiye ve İslam dünyasıyla ilgili söylemlerinden dolayı şiddetle kınadığını belirterek, ?Diğer taraftan, krizi tırmandırmak üzere "Bunlar birbirini ısırmaz." diyen siyasetçilerimizi, gazetecilere konuyla ilgili "bullshit" -özür diliyorum- yani öküz dışkısı argosunu kullanan Dışişleri Bakanımızı, "Böylece ´evet´ oylarımız en az yüzde 2 arttı" diyen AKP milletvekilini ayıplıyorum? dedi.

 VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Almanya ve Hollanda´yla yaşanan siyasi krizin bütün Türk vatandaşlarını üzdüğünü söyledi. Akaydın, bu olaydan dolayı iki ülkeyi kınarken Dışişleri Bakanı Mesut Çavuşoğlu ile "Böylece ´evet´ oylarımız en az yüzde 2 arttı? diyen bir AKP´li milletvekilini de ayıplayan açıklama yaptı.

Akaydın, TBMM´deki konuşmasında, ?Elbette ki siyasi krizin ardında her iki ülkenin seçimlerine, Türk Hükûmetinin de referanduma dönük hesapları vardır. Öncelikle Almanya ve Hollanda´yı Türkiye ve İslam dünyasıyla ilgili söylemlerinden dolayı şiddetle kınıyorum. Diğer taraftan, krizi tırmandırmak üzere "Bunlar birbirini ısırmaz" diyen siyasetçilerimizi, gazetecilere konuyla ilgili "bullshit" -özür diliyorum- yani öküz dışkısı argosunu kullanan Dışişleri Bakanımızı, "Böylece ´evet´ oylarımız en az yüzde 2 arttı" diyen AKP milletvekilini ayıplıyorum? dedi.

?Türk vatandaşlarının onuru böyle ucuz siyasi manevralara alet edilmemelidir? diyen Akaydın, ?(x) krizinde Antalya 400 bin İsrailli turist kaybetti. Sonra, neredeyse İsrail´den özür diledik. Gazze´ye hâlâ giremedik. Rus uçağı düşürdük, Ruslara âdeta teslim olduk. Hollanda krizinin Antalya turizmine ve esnafına ne kaybettireceğini ise henüz kestiremiyoruz? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —