Türk dağcılar, İran´da Türk bayrağı açtı

Türk dağcılar, İran´da Türk bayrağı açtı

Türklerden oluşan 12 kişilik dağcılık grubu, İran´ın en yüksek iki dağı Alem kuh ve Devamend zirvelerine tırmanarak Türk bayrağı açtı.

İran´ın en yüksek dağları olan Alem kuh ve Devamend zirvelerine ulaşan dağcılık ekibi, zirveye ulaşmanın zorlu olsa da keyifli olduğunu anlattı. İki günlük bir tırmanış sonrası Alem kuh dağının zirvesine ulaşan Türk dağcılardan Özer Sürmeli, ?12 kişilik bir Türk dağcı kafilesi olarak Alem kuh ve Demavend´de iki başarılı tırmanış gerçekleştirdik. 4 bin 850 ve 5 bin 612 metre zirvelerine ulaşmamız yaklaşık bir hafta sürdü. İran halkının Türklere karşı tutumu ve yaklaşımı oldukça iyi ve çok cana yakın? diyerek İran´da dağcılık yapmayı, herkese tavsiye etti. 
12 kişilik Türk dağcılık grubunda her iki zirveye de tırmanmayı başaran Ali Kemal Okur, ?Gayet başarılı bir tırmanış gerçekleştirdik. İran´ı seçmemizin sebeplerinden biri de İran kültürünün Türkiye kültürüne çok yakın olmasıdır? ifadelerini kullandı. 
Dağcı Emine İnan ise ?Benim İran´a üçüncü gelişim. Kesinlikle Türkiye´ye çok yakın bir kültür olduğundan ötürü çok seviyorum. Dağda erkek dağcılar kadar kadın dağcılar da görmek bizi çok mutlu etti? dedi. Şengül Unsan da "İran´ın çatısına çıkmak çok gurur vericiydi bizim için. Ben ilk defa geliyorum İran´a ve çok sevdim. Türkiye´de gibiyim" dedi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı