Tarih: 23.05.2018 13:36

Türk bayraklı ilk F-35 havalandı!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´ye ilk teslimatının 21 Haziran´da yapılacağı belirtilen F-35 savaş uçaklarının ABD´deki testleri devam ediyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Türkiye için üretilen ilk F-35A uçağının Lockheed Martin Texas Fort Worth tesislerinden havalanışına ait görüntüleri yayınladı.

İlk uçağın Türkiye´ye teslimatının haziranda ABD´deki törenle yapılması planlanıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli iki savaş pilotu da bu ülkede eğitime başladı. Pilotlara uçakla ilgili özel eğitim veriliyor.

Eğitimlerin tamamlanması ve diğer uçağın da tesliminin ardından F-35´lerin gelecek yıl eylül ayında Türkiye´ye getirilmesi planlanıyor. Eğitimlerini tamamlayan pilotlar iki uçakla ABD´den gelecek, uçaklara seyahatleri sırasında tanker uçaktan yakıt ikmali de yapılacak.

F-35 savaş uçaklarının Malatya´da konuşlu 7. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda üs komutanlığındaki F-4 uçaklarına göre inşa edilen bazı uçak bakım hangarlarının yerine yenileri yapılacak. Bazı uçak sığınakları ise F-35´ler için modernize edilecek.

Geçen yılın sonunda başlayan inşaat çalışmalarının gelecek yılın ilk aylarında tamamlanması planlanıyor.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —