Tarih: 14.09.2017 11:11

Tümer:"Sağlık emekçileri muhatap bulamıyor"

Facebook Twitter Linked-in

2017 yılıMayıs ayında kamuya atanan 12 bin 500 sağlık emekçisinin büyük bir mağduriyet yaşadığını kaydeden Tümer, sağlık emekçilerinin arşiv ve güvenlik araştırması formlarını 3 Haziran 2017´de teslim etmelerine rağmen yaklaşık 3 aylık süre zarfında görevlerine başlayamadıkları gibi soruşturmanın ne zaman sonuçlanacağına dair bilgi de alamadıkları gerekçesiyle Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle TBMM´ye soru önergesi sundu.

CHP´li Tümer, Başbakan´dan şu sorulara yanıt vermesini bekliyor:
"Ataması yapılmasına rağmen 12 bin 500 sağlık emekçisini neden görevlerine başlatılmamaktadır?
-  Arşiv ve güvenlik araştırmasının sonuçları ne zaman ve kim tarafından açıklanacak, muhataplarına gerekli bilgi ne zaman verilecektir?
- Büyük uğraşlarına rağmen herhangi bir yanıt alamayan sağlık emekçilerinin mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?
- Atandıkları gerekçesiyle mevcut işlerinden ayrılan, bayramı dahi parasız geçiren emekçilerin okulların açılmasına kısa bir süre kala yeni bir mağduriyetle karşı karşıya kalacakları göz önüne alınarak bir an önce işe başlatılmalarının önü açılacak mıdır?(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —