TSK´dan üçlü toplantıyla ilgili değerlendirme

TSK´dan üçlü toplantıyla ilgili değerlendirme

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın daveti üzerine ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasımov´un katılımlarıyla Antalya´da üçlü toplantı gerç

TSK´dan yapılan açıklamada, ?Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın daveti üzerine, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasımov´un katılımıyla 07 Mart 2017 tarihinde Antalya´da üçlü bir toplantı düzenlenmiştir? denildi.


Suriye ve Irak´taki bölgesel güvenlik sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

?Toplantıda; taraflar başta Suriye´de faaliyet gösteren tüm terör örgütleriyle mücadelede gelinen son durum olmak üzere, Suriye ve Irak´taki bölgesel güvenlik sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmuştur. Ayrıca önümüzdeki dönemde tüm terör örgütleri ile daha etkin mücadele edilebilmesi maksadıyla, 3 ülke silahlı kuvvetleri arasındaki istenmeyen olayların önlenmesi kapsamında alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir.?(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı