Tarih: 23.01.2018 17:36

TSK´DAN AFRİN İÇİN YENİ CEPHE

Facebook Twitter Linked-in

Türk askerleri daha önceden açılan siperlerin arasından yürüyerek, araziye dağıldı. Azez 6 yıldır Özgür Suriye Ordusu´nun denetimde. Afrin´in doğusunda yer alıyor. Harekata çok sayıda ÖSO mensubu da katılıyor.

Tespit edilen hedefler zaman zaman roketatarlarla, zaman zaman da topçu atışıyla, vuruluyor.  Afrin Operasyonu´nda yaklaşik 25 bin Suriyeli muhalifin Türk ordusuna destek verdiği belirtiliyor. Dost ateşini engellemek için ÖSO unsurları kollarına sarı bantlar takıyor.

Operasyonda ilk hedef de ele geçirildi. Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı, Türk Ordusu´nun kontrolüne geçti. Dağın diğer tarafında, eteklerinde ise teröristlerle çatışma çıktı.

Burseya´nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditlerin azalacağı belirtildi. Zeytin Dalı Harekatı´nda şimdiye kadar 170´ten fazla hedef imha edildi.

AZEZ´DE STRATEJİK NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

TSK´nın, Afrin bölgesinin doğusundaki Azez´den operasyon başlattığını duyurdu. Azez´den ilerleyen TSK unsurları, Afrin´in stratejik önemdeki Burseya Dağı ve üç köyü ele geçirdi. Burseya Dağı´nın eteklerinde ise çatışmalar devam ediyor. Sınır bölgesindeki birliklerden bölgeye obüslerle atışlar yapılıyor. Böylece hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, dün de Afrin´in kuzey, kuzeybatı ve batı yönlerinden ilerleyerek Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —