Tarih: 06.12.2020 13:33

Trump'tan mücadeleye devam sözü 

Facebook Twitter Linked-in

Trump, Georgia eyaletinin Valdosta şehrinde düzenlenen mitingte başkanlık seçiminde kazananın kendisi olduğunu bir kez daha ifade ederek, mücadeleye devam etme sözü verdi.

DPA’ya göre Trump, bir kez daha kanıt göstermeksizin Demokratların başkanlık seçimlerinde hile yaptığını iddia ederek, sonunda kazananın kendileri olacağını dile getirdi.

Şu ana kadar hukuk ekibinin seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı her itiraz yetersiz kanıt nedeniyle reddedilse de, Trump bir kez daha Washington’daki ABD Yüksek Mahkemesi’ne kadar başvuracaklarını söyledi.

ABD medyasında, Trump’ın seçim sonuçlarını tersine çevirmek için Georgia eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Brian Kemp’e baskı yaptığı ve eyalet meclisini seçim sonuçlarını geçersiz kılmaya ikna etmesini istediği öne sürüldü.

Bu arada Georgia eyaletinde Cumhuriyetçi adaylar David Perdue ve Kelly Loeffler seçimi kaybederlerse, Demokratlar Senato’daki çoğunluğu Cumhuriyetçilerden almış olacak.

Eyalet yasalarına göre, Kongre seçimlerinde herhangi bir adayın yüzde 50 ve üstü oy alamaması durumunda seçimde ikinci tura gidiliyor.

Başkanlık seçimleriyle birlikte 3 Kasım’da yapılan seçimde Cumhuriyetçi Senatörler Perdue ve Loeffler gerekli olan oyu alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı.(Kaynak:Şarku’l Avsat)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —