Tarih: 12.05.2018 12:32

Trump´tan yeni Kudüs açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

İsrail´in kuruluş yıldönümüne denk gelen 14 Mayıs´ta ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv´den Kudüs´e taşınması öncesinde Başkan Donald Trump, tahrik edici açıklamalarına bir yenisini ekledi. 
ABD´nin İsrail´deki büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınması öncesi ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ?İsrail´deki Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınacağı hafta büyük hafta. Herkesi tebrik ederim? ifadesini kullandı. 
Öte yandan, ?ABD Büyükelçiliği" ifadeleri kullanılarak cadde ve sokaklara İbranice, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde levhalar yerleştirilmişti.

KUDÜS´E TRUMP YERİNE KIZI GİDİYOR 

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump´ın Tel Aviv´den Kudüs´e taşınması kararı aldığı İsrail Büyükelçiliği binasının açılışına, başkan yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan´ın öncülüğündeki delegasyonun katılacağını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcülüğü´nden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi günü Kudüs´te açılacak elçilik için düzenlenecek törende Trump yer almayacak. Tamamı Yahudi dinine mensup olan delegasyona Sullivan öncülük ederken, Trump´ın aynı zamanda danışmanı olan kızı Ivanka Trump ile damadı ve başdanışmanı olan Jared Kushner´in de yer alacağı ifade edildi.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —